Majkl připravuje v tomto videu úžasný recept na New York Cheesecake s jahodovou polevou. Je to opravdu snadný recept, asi 10 minut míchání a zbytek se provádí v peci.<br />
Příprava: 30 min. Pečeme 15 min + 6080 min. Výnos: 12 porcí<br />
Složení<br />
KORPUS:<br />
200 g sušenek<br />
50 g hnědého cukru<br />
100 g rozpuštěného másla<br />
<br />
PLNĚNÍ / KRÉM:<br />
1 kg smetanový sýr, pokojová teplota<br />
200 g krystalového cukru<br />
50 g mouky<br />
5 velkých vajec pokojové teploty<br />
100 ml smetany ke šlehání pokojová teplota<br />
kůra z 1/2 citronu<br />
1 lžička vanilkového extraktu<br />
<br />
HORNÍ VRSTVA: New York cheesecake (to je důvod, proč se tomu říká New York cheesecake)<br />
250 g zakysané smetany<br />
50 g krystalového cukru<br />
1/2 lžičky vanilkového extraktu<br />
<br />
JAHODOVÁ POLEVA:<br />
500 g čerstvých jahod<br />
100 g krystalového cukru<br />
2 lžíce čerstvé citronové šťávy<br />
1 lžíce škrobu<br />
<br />
Instrukce<br />
<br />
V mixéru smíchejte sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Vložíme do tvaru srdce nebo kulatý pekáč (23 27cm průměru). Zatlačte na korpus aby bil tvrdý. Pak pečeme po dobu 15 minut při teplotě 175 ° C. Pak vyjměte a nechte vychladnout.<br />
<br />
Mezitím si připravíme krém. Majkl doporučuje ruční míchání náplně, protože chceme, aby koláč byl hustá a ne nadýchaná ne, to je důvod, proč nedoporučuji elektrickým míchadlem.<br />
<br />
Ručně zamíchejte smetanu s moukou. Pak přidáme cukr, pak smetanový sýr. jednou hladký, přidejte jedno vejce po druhém, promíchejte. Nakonec přidejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.<br />
<br />
Pečeme po dobu 15 minut při teplotě 175 ° C. Pak snížit teplotu na 120 ° C a pečeme 60 až 80 minut. V mém videu, jsem skončil pečení po dobu 70 minut. Chceteli zjistit, zda je to pečené nebo ne, musíme mít okraje dortu tvrdé a střední stále měkké (rozviklaný).<br />
Pak přidejte kysanou smetanu poleva na horký koláč a pečte dalších 10 minut.<br />
<br />
Vyjměte dort a spustit ostrý nožem podél obrysu pečící formy. Musíme oddělit koláč z plechovou formu. Pak vrátíme dort do trouby (trouba je vypnutá), ale nechte dvířka trouby otevřená asi 1 cm. V podstatě chceme, aby dort pomalu vychladl.<br />
<br />
Po vychladnutí dort, přikryjte streč fólií a dát do lednice přes noc. Cheesecaky chutnají nejlépe druhý den.<br />
<br />
Pro jahodovou polevou, jen vmícháme ruční mixér jahody, cukr a citron. Pak směs se dá do pánev a přiveďte k varu. Jakmile se začne vařit, zamícháme 1 lžíce studené vody a škrob. Dobře promíchejte, aby se zbavili hrudek. Přidejte jahodovou směs a vypnete plotnu. Nechte polevu vychladnout. Vzhledem k tomu jsme přidali citron, jahodová poleva bude mít živé červené barvy.<br />
<br />
Tento recept je pro 12 porcí.<br />
Nutriční fakta: 1 porce (1 plátek) se rovná 500 kalorií<br />
<br />
Majkl Vám přeje Dobrou Chuť !!!