varte s majklem

Tradiční americký recept na pečená krůta s bylinkami, pečenými bramborami a brusinkovou omáčkou

Co Majkl miluje na Den díkůzdání je radost, jak se celá rodina setká a tráví drahocenný čas se svými blízkými. Co je lepší doprovázet takovou nádhernou oslavu, než jíst dokonalé upečená krůta, s domácí nádivkou, a pečenými sladké brambory.<br /> <br /> V tomto videu, Majkl nám ukazuje krok za krokem, jak připravit pečené krůta/krocana na Den díkůvzdání.<br /> <br /> Krocan:<br /> pro rodinu 8 lidí, budete potřebovat asi 8 kg krocana. Ujistěte se, že krůta nebo krocan není starší než 8 měsíců. Tím se zajistíte, že maso bude měkké. Můžete si koupit čerstvé nebo mražené. Pokud si koupíte zmrazené krůtu, pak rozmražte v lednici 2 dny přede dnem, který bude péct krocana. Pro dobu vaření, naplánovat 30 minut za každý 0,5 kg krůty. Vzhledem k tomu že prsa se peče rychleji než stehna, je třeba pokrýt krůtí prsa se slaninou (cca 0,7 cm tlusta slanina) po celé době pečení (odstraňte slaninu za posledních 15 minut pečení, tak aby krocan se stane zlatý na straně prsou). Majkl pokrývá prsíčka s hustou slaninou. Někteří lidé dávají přednost k pokrytí prsíčka s hliníkovou fólií.<br /> <br /> Ujistěte se, že máte velký pekáč. V dolní části pekáče, umístěte krk, špičky křídel krůt, mrkev, cibule, bobkový list, čerstvými bylinkami, jako je tymián, a domácí krůtí nebo kuřecí vývar. Umístěte rošt na vrcholu zeleniny, a ujistěte se, že rošt/mříška je těsně nad zeleninou.<br /> <br /> Pro krůtí maso aby mělo lepší chuť, Majkl doporučuje umístit suchý nátěr mezi kůží a masem. Suchý nátěr se skládá z drceného česneku, čerstvě nasekané šalvěje, saturajka, solí a pepřem. Olejujte vaše ruku, a provlézt jemně ruku mezi kůži a maso. Pak umístěte suché nátěr mezi kůže a maso.<br /> <br /> Nádivka:<br /> Pro nádivka budete potřebovat:<br /> starý bílý chléb řez 1 cm kostky<br /> řapíkatým celerem<br /> slanina<br /> jablka<br /> sušené bruskinky<br /> šalvěj<br /> sůl a pepř<br /> domácí vývar (může být krutí, slepičí nebo zeleninoví vývar)<br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience a umístí dovnitř krocana a v oblasti krku. Uzavřete krůtu se špejle.<br /> <br /> Můžete také umístit nádivku v hluboké pekáče a pečte 45 minut při 170 C. Mix nádivka jednou nebo dvakrát, během pečení. Nádivka je vždy oblíbený v naší rodině.<br /> <br /> Brambory nebo sladké brambory:<br /> krutí maso se dobře hodí k sladké brambory. Majkl rád peče své sladké brambory s cibulí (oba nakrájíme na kostičky), pak se přidává byliny (oregano, tymián, nebo některý z vašich oblíbených bylin), sůl a pepř, a nejdůležitější extra panenský olivový olej. Plánujete 2 lžíce olivového oleje pro každou bramboru. Pečeme v troubě po dobu 1 hodiny při 170 ° C<br /> <br /> Omáčka:<br /> jakmile krůta je upečená, vyjměte z trouby a zakryjte jej s hliníkovou fólií po dobu nejméně 1/2 hodiny. Použití sítko, přesedit šťávy z pekáč kde se pekla ta krůta. V hrnci rozpusťte 1 velkou lžíci másla za střední až vysoké teploty a jakmile je máslo otočí zlatou barvu, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky. Jakmile je mouka otočí zlatá, přidá 1/2 litru bílého vína, a rychle promíchat, aby se rozpustil veškerá jíška. Pak přidejte přesedenej vývar z krůty. Přidejte vývar tolik jak máte rádi hustotu omáčky. Někteří maji rádi hustší omáčku. Majkl přidává cca 1 litr vývaru. Jakmile se začne vařit omáčka, vypnete plotnu.<br /> <br /> A teď, jste připraveni servírovat. Ujistěte se, že podáváme s brusinkovou omáčkou, neboť sladká chuť omáčky jde perfektně s krůtím masem.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-