Majkl miluje mít lidi na večeři . Rád také dokončit pěknou večeři s úžasnou dezert . Croquembouche je jedním z těch úžasných dezertů , které má rád servírovat pro své hosty . Majkl taky miluje reakci od hosti kdiz udelaji "WAW" .<br />
<br />
Recept je jednoduchy. To je asi 80 croquemenbouches :<br />
<br />
těsto odpalované těsto:<br />
230 g mouky<br />
125 g másla<br />
400 ml vody<br />
6 vajec<br />
2 lžíce moučkového cukru<br />
špetka soli<br />
<br />
Creme Patissiere ( s vaječným likérem chutí na Vánoce )<br />
5 žloutků + 2 vejce<br />
150 g moučkového cukru<br />
125 g mouky<br />
250 ml mléka<br />
250 ml smetany ke šlehání<br />
1 sáček vanilkového cukru nebo lžíce vanilkového extraktu<br />
50 ml bourbon whisky<br />
čerstvě nastrouhaného 1/2 muškátového oříšku<br />
50 g másla<br />
<br />
karamel :<br />
500 g cukru<br />
100 ml vody<br />
1 lžíce citrónové šťávy<br />
<br />
Pro dekoraci :<br />
2 bílky<br />
150 g cukru<br />
50 ml vody<br />
<br />
Recept: <br />
Těsto: <br />
Přidat másla do vody a vaříme, když je voda horká, přidáme cukr a sůl. Jakmile voda vře, přidáme mouku a důkladně promíchat s dřevěnou naběračkou <br />
Jakmile je těsto tvoří koule, odstranit z tepla a přidat jedno vejce v době, dobře se promíchá každé vejce do směsi s těsta. <br />
<br />
Přidat do potrubí tašky, a aby o 2,5 x2, 5 cm kulaté koule. Vložíme do předehřáté na 180 ° C (horký vzduch cirkulující) nebo 200 ° C Horní a spodní teplo. Pečeme asi 25 minut, nebo dozlatova. Odebrat z více než, aby 1/2 cm plátek do každé kuličky. Vraťte se na suché vnitřek koule (asi 5 minut) <br />
<br />
Creme patissiere: <br />
tepla mléko a smetana. V misce smíchejte vejce a cukr. Přidat whisky do směsi a přidáme mouku. Jakmile mléko + krém je horký, přidat malé dávkované do vaječné směsi a míchejte rychle (nechceme, aby se míchaná vejce). Zpět na sporáku a míchat nepřetržitě, dokud směs hvězdy varu. V současné době, krém by měl být silný. <br />
<br />
Nechte je vychladnout po dobu 5 minut a pak přidejte máslo a dobře promíchejte. Zakryjte stretch fólií a nechte ho vychladnout. <br />
<br />
<br />
Jakmile krém je zima, dát do potrubí sáčku. Udělejte si malý otvor v každém Croquembouche a naplňte krémem. <br />
<br />
Karamel: <br />
přidáme cukr a vodu v hrnci a počkejte, dokud se cukr začátek varu, nemíchejte, a počkejte, až se směs stane dozlatova. Jakmile budete mít zlatohnědou barvu, přidáme citronovou šťávu a chlazení hrnec do studené mísy zastavit proces karamelizaci (nechceme se karamel příliš tmavý). <br />
<br />
Udělejte si kužel z lepenky nebo použít kužel z polystyrenu, a ponořte každou Croquembouche v karamelu a držet ho na kužel. Udělejte věž z Croquembouche. <br />
<br />
Můžete ozdobit "strom" s královskou nebo Italskou polevou. <br />
<br />
Bon Appetit!!