Michael připravil pro Vás skvělou mexickou specialitu: Chilli con Carne (překlad Chilli s Masem). Je to velmi zdravé jídlo, s masem, zeleninou a spoustou koření. Doba vaření 30 minut.<br />
<br />
Je to skvělý jídlo připravit pro rodinu, děti jej milují.<br />
Tento pokrm se obvykle podává s rýží, zakysanou smetanou a koriandrem jako ozdobu.<br />
Recept pro 4:<br />
500g libového mletého hovězího masa<br />
2 cibule<br />
1 červená paprika<br />
1 zelená paprika<br />
1 Chilli nebo Jalapeno paprika<br />
4 stroužky česneku, oloupané<br />
1 lžíce paprika (sladká)<br />
1 lžička chilli nebo cayenne paprika volitelný<br />
1 lžička mletého římského kmínu (kumín)<br />
350 ml hovězího vývaru<br />
2 rajčata<br />
1 lžička majoránky<br />
100 g rajského protlaku<br />
200 g uvařené bílé fazole<br />
300 g uvařené červené fazole<br />
50 g tmavé čokolády<br />
<br />
POSTUP PŘÍPRAVY:<br />
osmažíme nasekanou cibuli, restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.<br />
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, a ostatní přísady. <br />
Jako poslední, přidáme čokoládu, a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut hodiny. Servírujeme s rýží, zakysanou smetanou a koriandrem jako ozdobu.<br />
<br />
Majkl Vám přeje BUEN APETITO!!!