Není nic lepšího než jíst čerstvé a zralé ovoce.Sladkost ovoce je návykový a když zkombinujete sladké plody s lahodnou a lehké knedlíčky, pak víte, co je opravdu dobré.<br />
<br />
V tomto videu, Majkl ukazuje rakouskou recept, jak udělat meruňkové knedlíky, zabalené do karamelizovanými strouhance.<br />
<br />
Ingredienty pro 18 knedlíků:<br />
350 g polohrubé mouky<br />
250 g měkké tvaroh<br />
2 velké vejce<br />
150 g másla (roztajené)<br />
kůra od 1 citrónu<br />
špetka soli<br />
<br />
Pro Butterbröseln neboli máslové strouhanka:<br />
125 g másla<br />
200 g cukru krystál<br />
200 g strouhanky<br />
1 lžička mletá skořice<br />
<br />
18 meruňky<br />
18 kostky cukru<br />
100 g moučkového cukru jako koneční posyp<br />
<br />
Smíchejte vejce s rozpuštěným máslem (pozor, máslo by mělo být teplé, ale ne horké). Pak přidejte tvaroh, kůru z citronu, sůl a mouku. Zakryjte fólií a dejte do lednice po dobu 1 hodiny.<br />
<br />
Mezi tím, připravujeme máslová strouhanka.<br />
V pánvi rozehřejte máslo, dokud to je zlatá, přidáme cukr, promíchejte a nechte je vařit na mírném ohni, dokud začnete vidět v tváření karamelizaci prostřední (nemíchat). Co karamel se vytvoří ve střed pánvi, začněte míchání a přidejte strouhanku a skořici a neustále míchejte, dokud směs změní barvu do světle hnědá. Vindat z plotny.<br />
<br />
Odstraňte pecky z meruněk a nahraďte kostky cukru.<br />
<br />
Na pracovní prkně, přidáme hrst polohrubé mouky, a odebereme cca velká lžíce těsta. Těsto bude trochu lepiví, pouzíte polohrubou mouku aby jste udělali 0,5 cm tlustou placku. Obalime placku kolem meruňky, a uděláme kouli.<br />
<br />
Do vařicí vody, přidáme 1 lžičky soli, a přidáme knedlíky do vařicí vody. Stlumte střední oheň a nechte vařite cca 15 minut. zběračkou nadzvihnete knedlíky aby se nenalepily na dno hrnce. Za cca 15 minut, knedlíky začnou plavat. Vindejte knedlík a dejte do pánvy kde jste připravily máslová stouhanky. obalíme každí knedlík a dáme do jiné mísy.<br />
<br />
Servirování: do talíře přídáme knedlíky, posipeme moučkovím cukrem a Majkl rád přidává 1 lžíce domací merunňková markeláda.<br />
<br />
Dobrou chuť!