Jedná se o tradiční a vynikající recept na knedlíky plněné švestkovými povidly a podávané s úžasnou vanilkovou omáčkou. Tento recept je z rakouských Alp, i když se říká, že recept vznikl v Čechách a byl přijat a milován v Rakousku."Germknödel mit Vanillesoße" Recept je jednoduchý a je oblíbené celou rodinu. <br />
Ingredience pro 8 velkých knedlíků (10 cm v průměru knedlíků): <br />
• 600 g hladké mouky <br />
• 30 g čerstvého droždí (1 kostka) <br />
• 250 ml mléka <br />
• 60 g másla <br />
• 3 žloutky<br />
• 4 polévkové lžíce cukru <br />
• 1 špetka soli <br />
<br />
Pro "Vanillesoße", budeme potřebovat: <br />
• 1 vanilkový lusk (můžete nahradit lžící vanilkového extraktu) <br />
• 1 litr mléka <br />
• 120 g cukru <br />
• 1 špetka soli <br />
• 8 žloutků<br />
<br />
Tyto knedlíky plněné povidly, a budete potřebovat asi 200 g džemu. <br />
<br />
Těsně před podáváním, knedlíky jsou posypané směsí mákem a moučkovým cukrem. Budete potřebovat 100 g máku a 50 g moučkového cukru. <br />
<br />
Začneme přípravou těsta startér: mix čerstvé droždí s teplého mléka, cukru a jedné lžíce mouky a dobře promícháme. Zakryjte fólií a dejte na teplé místo asi 5 minut. Já používám Více než na 45 ° C Mezitím smíchejte ve velké míse vejce, rozpuštěné máslo (v mikrovlnné troubě), sůl a dobře promícháme. Jakmile je těsto startér zdvojnásobil objem, přidejte do vaječné směsi. Přidejte mouku této směsi v dávkách, ujistěte se, že těsto se dobře promísí. Těsto zpracujeme asi 2 minuty, takže budete mít pěkné a hladké těsto. Namažte velké mísy a přidejte těsto. Zakryjte fólií a dejte na teplé místo, dokud se těsto zdvojnásobí ve velikosti (asi půl hodiny). <br />
Do té doby, můžete vanilkový omáčku. Stačí přidat vanilku do mléka, přidáme cukr a sůl do mléka a přiveďte mléko k varu. Vyjměte z kamen a nechte mléko chladné po dobu 2 minut. Pak se na kopeček v době horkého mléka a přidat do žloutky. Ujistěte se, že dobře promíchejte mléko na žloutky. Nepoužívejte najednou přidat mléko, jako vaječné žloutky se vařit. Pak směs vraťte do hrnce a na mírném ohni, aby na míchání, dokud omáčka nezhoustne. Nenechte se vařit. Vyjměte z kamen a omáčka je připraven být doručena. <br />
<br />
Poté těsto zdvojnásobí objem, punč těsto odstraňte vzduch z ní, a rozdělte těsto na 8 stejných dílů. Sloučit každou porci na 1 cm kulatý kruh. Přidat jeden velký stůl lžíci džemu švestkovou do středu kruhu a uzavřít kruh. Ujistěte se, že špetka těsto a otočte štípl stranu ke dnu. Zakryjte fólií a nechte kynout asi 15 min. Pak přidáme knedlíky na parník a nechte parní vařit knedlíky asi 20 minut. <br />
<br />
V hlubokém talíři, přidejte jeden knedlík (to by mělo mít asi 10 cm v průměru), vanilkový omáčku a posypeme s mákem a směsi moučkovým cukrem. <br />
<br />
Dobrou chuť !!!