Majkl nám ukazuje ve svém videu, jak udělat bramborový knedlík "půl na půl" (taky se jim řiká chlupatý knedlíky, klouzáky, nebo i bosáky). Tyto knedlíky jsou jeho oblíbené, protože jsou nadýchané, velmi chutné a není těžké je dělat.<br />
<br />
Pro 4 osoby budete potřebovat následující ingredience:<br />
1 kg brambor<br />
1 vejce<br />
1 lžička soli<br />
1 lžíce škrobu<br />
strouhaný muškátový oříšek<br />
<br />
Rozdělit brambory na dvě poloviny. Oloupete a uvařte jednu polovinu brambor ve vodě. Nechte je vychladnout. Pak rozmačkáme pomocí Mačkadlo na brambor.<br />
Oloupeme a jemně nastrouháme zbylé syrových brambor, vymačkáme šťávy z brambor pomocí útěrkou. Nyní smíchejte všechny incredience a uděljte kulaté knedlíky. Pomáhá, když si namažete ruce olejem, aby knedlík se Vám nelepily na ruce. Knedlíky by měly být asi 5 cm v průměru.<br />
<br />
Přidat knedlík do vařící vody, pak stlumit plotnu a vařit na mírném ohni 20 minut.<br />
<br />
Bon Appetit!