Toto je nádherný lehký dort, s nadýchanými čokoládový základ, a přikrýván s pusinkovou (meringue) korunkou. Koruna se pak naplní šlehačkou a čerstvými jahodami. Tento dort úžasně potěší každého protože to je lehké letní dort.<br />
<br />
Majkl nám ukáže, v tomto videu, jak připravit tento lehké letní dort.<br />
<br />
lehké čokoládový dort:<br />
4 vejce, oddělené<br />
500 ml mléka<br />
150 g hnědého cukru<br />
130 g rozpuštěného másla<br />
80 g hladká mouka<br />
50 g kakaa<br />
špetka soli.<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience v jedné misce.<br />
Ve druhé misce, našlohejte vaječné bílky s trochou hnědého cukru. Až se nám vytvoří pevní sních, přidáme bílky do první misky a smíchejte velmi málo. Konečný výsledek musí mít kusy bílého bílého sněhu. Pečeme po dobu 1 hodinu, při teplotě 150 ° C<br />
<br />
Meringue = Pusinky:<br />
4 bílky<br />
špetka soli<br />
250 g krystalového cukru<br />
1 lžíce bílého octa<br />
1 lžíce škrobu<br />
<br />
Vždy začínají vaječných bílků při teplotě místnosti. Přidejte špetku soli a šlehat na střední rychlost, dokud vejce sníh začne tvořit, přidejte kousek po kousku cukru. Přidejte ocet se škrobem. Jakmile pusinky vytvořila vrchol, dát do sáčku a tvoří korunu (dno, s bočními stěnami). Pak dát do předehřáté troubu na teplotu 110 ° C po dobu 1 hodiny.<br />
<br />
Oba čokoládový dort a Meringue (pusinky) musí vychladnout.<br />
<br />
Šlehačka:<br />
500 ml smetany ke šlehání<br />
80 g práškového cukru<br />
1/2 lžičky vanilkového extraktu<br />
<br />
Šleháme krém, a poté, co pěkně vytvořila strukturu, přidat práškový cukr v malých dávkách. Přidejte vanilku na konec.<br />
<br />
Sestavení dort.<br />
<br />
Umístěte čokoládový dort na dně. Použijte smetany ke šlehání na pokrytí nákladů na dort. Pak dát JEMNĚ na pusinky v horní části čokoládový dort. Pak dát smetanu do ti meringova koruna. Nakonec se přidá čerstvé jahody (asi 700 g), nad šlehačkou. Pro ozdobu, rád používám nakrájené nesolené pistácie.<br />
<br />
Dobrou Chuť!