Majkl připravuje v tomto video recept, jednoduché kroky , aby udělal nejúžasnější jablečný koláč . Recept je cca 100 let starý, kdy dvě sestry Stephanie a Caroline Tatin , vymyslely tento nádherný koláč. Recept se stal okamžitě hitem a dnes je velmi známé .<br />
<br />
Co se Majklovy líbí o této koláč je, že je velmi jednoduché na přípravu , rychlá příprava, a je plný vitamínů .<br />
<br />
Ingredience pro 30 cm koláč :<br />
56 jablka ( jakákoliv jablka jsou dobré pro tento recept )<br />
5 velkých lžic cukru<br />
50 g másla při pokojové teplotě<br />
1 lžička skořice<br />
1 role lýskové těsto<br />
<br />
Recept :<br />
oloupejte jablka , odstraňte semínka a nakrájíme každé jablko na 8 stejných klíny .<br />
Potřeme máslo na dno pečení formy nebo pánev , která má kovovou rukojeť tak, aby mohla se umístit do trouby . Posypte cukr nad máslem a přidejte skořici . Umístěte pečicí forma / pánev na střední vysoké teplota plotny a nechte máslo se rozpustit a cukr karamelizovat . Nemíchejte. Jakmile uvidíte karamel se tvořit ( cukr se stane zlaté barvy ) , přidejte jablko klíny . Nechte je vařit asi 5 minut , pak by se cukr promění tmavší karamel . Vypnete plotnu.<br />
<br />
Položte těsto na vrcholu jablka , a ujistěte se, že těsto je zastrčený mezi okrajem pečící formy a jablka .<br />
<br />
Vložíme do předehřáté troubě při 190 ° C po dobu asi 20 minut . Víme že je to upečený když těsto je zlaté.<br />
<br />
Vyndejte z trouby a nechat odpočinout po dobu 3 minut . Pak vemte talíř , ujistěte se, že je buď stejné velikosti nebo o trochu větší , než je forma na pečení . Otočte formu na pečení tak, že otočíte koláč vzhůru nohama a spadne do talíře .<br />
<br />
...a je to...<br />
Dobrou Chuť!!!