varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ DORT RECEPT: ČERVENÝ SAMETOVÝ DORT, NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPT

RECEPT na Červený sametový dort. Je to dort s velmi živé barvy s jasně červenou barvu a je vyvážen krémově bílou polevou. Existuje mnoho teorií o jeho původu. Někteří říkají, že to pochází z USA, a někteří říkají, že to pochází z Kanady. Co je jisté, je to jeden z nejoblíbenějších dortů v Americe. Je to dort vhodné pro speciální výročí, Valentýn, a narozeniny. <br /> Ingredience pro dort 8 cm vysoké (ve video se použil dvojnásobný množství):<br /> TĚSTO:<br /> 250 g hladká mouka<br /> 300 g cukr krystal<br /> 125 g máslo (pokojová teplota)<br /> 2 lžíce hořké kakao<br /> vejce 2 ks<br /> 1/2 lžičky sůl<br /> 1 lžička vanilkový extrakt nebo 1 sáček vanilkový cukr<br /> 250 ml podmáslí<br /> 1/4 lžička červené potravinářské barvivo<br /> 1 lžíce ocet<br /> 1 lžička jedlá soda<br /> BÍLÝ KRÉM:<br /> 500 g mascarpone<br /> 200 g cukr moučka<br /> 400 ml šlehačky<br /> 1 lžička vanilkový extrakt nebo 1 sáček vanilkový cukr<br /> ČERVENÝ KRÉM:<br /> přidáme k 6 lžíce bílého krému 1/2 lžičky červeného barviva<br /> DEKORACE Z MARCIPÁNU:<br /> přidáme k 100 g marcipánu 1/2 lžičky červeného barviva<br /> <br /> <br /> POSTUP PŘÍPRAVY RECEPTU:<br /> KROK 1: příprava těsta<br /> miska 1: zamícháme mouku, kakao a sůl<br /> miska 2: změklé máslo šleháme s cukrem, za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém<br /> miska 3: zamícháme podmáslí s barvivem<br /> zamícháme misky 1+2+3<br /> jako poslední, zamícháme ocet a jedlá soda a přidáme do těsta<br /> Dáme do trouby na 175 °C na 25 až 30 minut<br /> Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený<br /> KROK 2:příprava bílého krému:<br /> šleháme marscarpone a cukr, pak nato přidáme studenou šlehačku a šleháme do tuha<br /> KROK 3: připravíme červený krém (zamícháme bílý krém s barvivem)<br /> KROK 4: připravíme červený marcipán (zamícháme marcipán s barvivem)<br /> KROK 5: sestava dortu:<br /> rozpůlíme korpusy na cca 2 cm vysoké<br /> na dortový tácek přidáme první vrstva dortu<br /> přidáme bílý krém na korpus (výška krému cca 1 cm)<br /> položíme další parto, přidáme bílý krém....patro...krém<br /> <br /> DEKORACE: vydekorujeme dort s červeným krémem a červeným marcipánem<br /> <br /> Majkl Vám přeje dobrou chuť !!!
-