Majkl miluje jednoduché a dobré recepty. V tomto videu Majkl ukazuje, jak snadné, připravit skotské vejce (Pštrosí vejce). Majkl rád připravuje tento recept kolem Velikonoc protože to maso má tvar vejce. Majkl to servíruje na lůžku z čerstvého salátu a miluje k tomu chimichurri omáčka.<br />
<br />
Ingredience pro 4 osoby:<br />
500 g mleté maso (půl hovězí, půl vepřové) max 20% tuku<br />
4 středně velké vejce<br />
1 lžička majoránky<br />
1 lžička tymiánu<br />
1 lžička šalvěje<br />
1 lžička česnekového granulát<br />
1 lžička soli<br />
1 lžička pepře<br />
<br />
Obal na smažení:<br />
3 lžíce hladké mouky<br />
1 vejce a 1 lžíce studeného mléka<br />
3 lžíce obyčejná strouhanky nebo Panko stounhanka<br />
<br />
Rostlinný olej na smažení<br />
<br />
Chimichurri omáčka:<br />
5 lžic čerstvou petrželovou natí<br />
1 malá cibule<br />
4 stroužky česneku<br />
6 lžic extra panenského olivového oleje<br />
1 lžíce vinného octa<br />
1/2 lžičky soli<br />
1/2 lžičky pepře<br />
1/2 lžičky oregana (volitelně)<br />
<br />
O recept, postupujte podle pokynů ve videu.<br />
Dobrou chuť!