Majkl nedávno navštívil Hamburku v severním Německu a jedl fish and chips z místního stánku. Bylo to tak chutné, že se rozhodl udělat videorecept, jak se připravuje chutné fish and chips. Recept je velmi jednoduché, a celý proces se provádí za 30 minut.<br />
<br />
Složení:<br />
1 kg treska filet (vykostěná)<br />
<br />
Na těsto:<br />
230 g hladké mouky<br />
400 ml piva (pivo se spoustou bubliny) (lze použít vodu s bublinkami místo piva)<br />
pivo nebo voda s bublinkami je důležití aby těsto bylo nadejchaní<br />
1 lžíce nastrouhaní česnekový prášek<br />
1 lžíce sladké papriky<br />
1 lžička soli<br />
1 lžička pepře<br />
1 lžíce prášku do pečiva<br />
<br />
Pro hranolky:<br />
1 kg dobrých brambor<br />
<br />
Recept:<br />
Nejprve začneme a oloupeme brambor a nakrájíme na cca 1,5 cm v průměru. Všechny tvary jsou přijatelné, s různými tvary, hranolky budou vypadat domácí. Pak dáme brambory do hrnce se studenou vodou. Pak vaříme brambory po dobu 5 minut. Vyjměte a nechte vychladnout na roštu.<br />
<br />
Nyní připravíme těstíčko. Smíchejte všechny přísady kromě práškem do pečiva. Dát stranou.<br />
<br />
V pánvi s tlustím dnesm (já používám litinový wok), přidejte slunečnicového oleje (hloubka cca 4 cm). Rozehřát na maximum, dokud nebude dosaženo 180 ° C (viz test s dřevenou mýchačku ve video, pokud nemáte potravinoví teploměr).<br />
Přidejte brambory do horkého oleje. Dbejte na to, abyste jste se nespálili!<br />
Smažit po dobu 5 minut. Vyjměte a nechte je odpočívat v kovové mísy.<br />
Přidejte prášek do pečiva na těstíčko a dobře promíchejte.<br />
<br />
<br />
Nyní nakrájejte ryby do vašeho oblíbeného velikosti (já používám kostky o velikosti asi 2,5 cm v průměru a 5 cm dlouhé). <br />
<br />
Před ponořením rybu v těstíčku, obalte ryby ve 120 g hladké mouky a lžička soli. To pomůže těsto lépe držet ryby.<br />
<br />
Smažit po dobu 2 minut na každé straně. Odstraňte kdy ryby budou hluboké zlato a dát na talíř s papírovou utěrkou vysát přebytečný olej.<br />
<br />
Poté, co všechny ryby budou smažené, smažit brambory 5 minut, podruhé (To pomůže hranolky stanou křupavé a chutné).<br />
<br />
Podáváme s domácí tatarskou omáčkou.<br />
Dobrou chuť!