Majkl miluje zdravé jídlo a jeden z jeho oblíbených jídel je thajské zelené kari s kuřecím masem . Co je úžasné na tento pokrm je hodně zeleniny, která má zůstat křupavá a aromatická kari pasta.<br />
<br />
Recept pro 4 osoby :<br />
Ingredience pro curry pasta:<br />
4 zelené chilli papričky nebo Jalapeno papričky<br />
1 červená cibule<br />
4 stroužky česneku<br />
1 velikát lžíce galangal kořen ( může být nahrazen kořen zázvoru )<br />
1 stonek čerstvá citrónová tráva<br />
1 lžička suchého koriandru<br />
1 lžička římského kmínu<br />
1 lžička krevetová pasta (lze koupit v asiatické obchody)<br />
1 svazek čerstvého koriandru<br />
2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit s 1 lžící sójové omáčky )<br />
1 lžíce cukru<br />
šťáva z poloviny limetky<br />
<br />
Ingredience Thajské zelené currz :<br />
0,5 kg kuřecí prsa nakrájíme na kostičky<br />
400 ml kokosového mléka<br />
2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit s 1 lžící sójové omáčky )<br />
4 kafir limetový listy (lze nahradit s 1 nastrouhaná kůra z limety)<br />
1 malý lilek<br />
1 malá červená paprika<br />
1 malá zelená paprika<br />
1 malá cuketa<br />
1 malá mrkev<br />
hrst zelených fazolek<br />
10 čerstvé listy bazalky<br />
3 lžíce nearomatizovaným oleje jako řepkový olej nebo slunečnicový olej<br />
<br />
Příprava curry pasty :<br />
dát všechny sušené přísady do woku a opražíme při střední teplotě. Jakmile se opraží zelenina, použijte buď mixér a namixujte všechny ingredience , včetně tekutých složek. Taky můžete použít tradiční metodu palička a moždíř. Na konci tohoto procesu , měli byste curry pastu .<br />
<br />
Příprava Kuřecí kari :<br />
Na mírném ohni rozehřejte olej ve woku . Přidejte 2 velké tablesoons na kari pastou a necháme v teple olej zahřívat pastu . Tento proces bude extrahovat všechny chutě z pasty do oleje . Přidejte kuřecí kostky a obalte kuřecí kostky s pastou . Jakmile kuře začne zbělat , přidáme kokosové mléko a čekáme, až to začne se vařit . Udržujte teplo na střední a přidat všechnou zeleninu a zbytek ingrediencí . Vařte po dobu 5 až 10 minut. Pamatujte si, že toto jídlo je o křupavé zeleniny a ne převařená zelenina.<br />
<br />
Vypněte plotnu a přidejte čerstvé listy bazalky .<br />
<br />
Tento pokrm je ideální podávané s jasmínovou rýží .<br />
<br />
Bon Appetit !