varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ THAJSKÉ ZELENÉ KARI S KUŘECÍM MASEM. JEDNODUCHÝ RECEPT PRO KAŽDÉHO. ZDRAVÍ RECEPT

Majkl miluje zdravé jídlo a jeden z jeho oblíbených jídel je thajské zelené kari s kuřecím masem . Co je úžasné na tento pokrm je hodně zeleniny, která má zůstat křupavá a aromatická kari pasta.<br /> <br /> Recept pro 4 osoby :<br /> Ingredience pro curry pasta:<br /> 4 zelené chilli papričky nebo Jalapeno papričky<br /> 1 červená cibule<br /> 4 stroužky česneku<br /> 1 velikát lžíce galangal kořen ( může být nahrazen kořen zázvoru )<br /> 1 stonek čerstvá citrónová tráva<br /> 1 lžička suchého koriandru<br /> 1 lžička římského kmínu<br /> 1 lžička krevetová pasta (lze koupit v asiatické obchody)<br /> 1 svazek čerstvého koriandru<br /> 2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit s 1 lžící sójové omáčky )<br /> 1 lžíce cukru<br /> šťáva z poloviny limetky<br /> <br /> Ingredience Thajské zelené currz :<br /> 0,5 kg kuřecí prsa nakrájíme na kostičky<br /> 400 ml kokosového mléka<br /> 2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit s 1 lžící sójové omáčky )<br /> 4 kafir limetový listy (lze nahradit s 1 nastrouhaná kůra z limety)<br /> 1 malý lilek<br /> 1 malá červená paprika<br /> 1 malá zelená paprika<br /> 1 malá cuketa<br /> 1 malá mrkev<br /> hrst zelených fazolek<br /> 10 čerstvé listy bazalky<br /> 3 lžíce nearomatizovaným oleje jako řepkový olej nebo slunečnicový olej<br /> <br /> Příprava curry pasty :<br /> dát všechny sušené přísady do woku a opražíme při střední teplotě. Jakmile se opraží zelenina, použijte buď mixér a namixujte všechny ingredience , včetně tekutých složek. Taky můžete použít tradiční metodu palička a moždíř. Na konci tohoto procesu , měli byste curry pastu .<br /> <br /> Příprava Kuřecí kari :<br /> Na mírném ohni rozehřejte olej ve woku . Přidejte 2 velké tablesoons na kari pastou a necháme v teple olej zahřívat pastu . Tento proces bude extrahovat všechny chutě z pasty do oleje . Přidejte kuřecí kostky a obalte kuřecí kostky s pastou . Jakmile kuře začne zbělat , přidáme kokosové mléko a čekáme, až to začne se vařit . Udržujte teplo na střední a přidat všechnou zeleninu a zbytek ingrediencí . Vařte po dobu 5 až 10 minut. Pamatujte si, že toto jídlo je o křupavé zeleniny a ne převařená zelenina.<br /> <br /> Vypněte plotnu a přidejte čerstvé listy bazalky .<br /> <br /> Tento pokrm je ideální podávané s jasmínovou rýží .<br /> <br /> Bon Appetit !
-