varte s majklem

Recept jak připravit doma bombastickou specialitu z New Yorku: hovězí PASTRAMI a PASTRAMI sendvič

Pokaždé, když Majkl navštíví město New York, postaral aby taky navštívil jeden z New York Deli, které vyrábí a servíruje jejich vlastní pastrami. Jejich sendviče jsou taaaak dobré. V tomto videu Majkl nám ukazuje, jak udělat vynikající domácí pastrami, a jak udělat vynikající pastrami sendvič.<br /> Ingredience:<br /> 2 kg hovězí pupek Nebo hrudí<br /> 2,5 litru studené vody<br /> 250 g mořská sůl<br /> 80 g nakládací sůl (Upozornění: všechny zbylé nakládací sůl musí být dobře označen, je to nebezpečné jíst syrové a neměly by být zaměněny za normální mořské soli)<br /> 150 g krystalový cukr<br /> 150 g hnědého cukru<br /> 1 velká lžíce medu<br /> 1 velká cibule<br /> 10 stroužků česneku nakrájené<br /> 1 lžíce mletého koriandru<br /> 1 lžíce mletého zázvoru<br /> 1 lžíce hořčice semen<br /> 5 bobkový list<br /> 10 stroužků<br /> 2 badián hvězdy<br /> Nejprve začneme s nálevka. V hrnci se studenou vodou, přidáme všechny výše uvedené ingredience a vaříme po dobu 5 minut. Pak vyjměte z plotny a necháme vychladnout až náleva dosáhne pokojové teploty.<br /> V plastové nádobě, přidáme studenou nálevu a maso. Zakryjte a dejte do lednice po dobu 1 týdne. Doporučuje se, aby se obrátit maso v plastového kontejneru jednou denně, protože pomáhá rovnoměrně distribuovat náleva do masa.<br /> Po jednom týdnu, vyjměte z ledničky, osušte papírovou utěrkou a necháme na pult asi 1 hodinu nebo až maso dosáhla pokojové teplotě.<br /> Mezitím si připravíme suché nátěr. Se skládá z následujících koření:<br /> 6 lžíce mletého koriandru<br /> 4 lžíce gound černého pepře<br /> 3 lžíce uzeného papriky (uzená paprika se používá k simulaci uzenou chuť pastrami)<br /> Třít koření nátěr po celého masa, uvnitř všech štěrbinách.<br /> Původní recept je dát natřené maso do udírny po dobu několika hodin (cca 8 hodin) nebo až vnitřní teplota masa dosáhne 95 C. Tento proces kouření dodá masu bombastickou chuť.<br /> Nicméně, pro ty, kteří nemají udírnu doma, uzený paprika dá pro pastrami ta uzená chuť. <br /> <br /> Trouba metoda: zabalit maso do alobalu, a ujistěte se, že je dobře zabalené (jak kdyz balíte dárek, musí být uzavřené ze všech stran). Zabalit alespoň dvakrát ve dvou různých vrstev alobalu. Ujistěte se, že používat tlustou hliníkovou fólii protože my nechceme, aby se maso spálilo v troubě.<br /> Umístěte maso v předehřáté troubě na teplotu 140 ° C. Počítejte s 2 hodiny v troubě pro každý kilogram masa.<br /> Na konci tohoto procesu pečení, vnitřní teplota masa by měla být více než 95 ° C<br /> <br /> Po ukončení procesu pečení, nechte maso zabalené v alobalu na pult po dobu 1 hodinu. Pak vyjměte alobal a necháme odpočívat až do maso dosáhne pokojové teploty.<br /> Sendvič pastrami:<br /> Pro každý sendvič, udělám hromadu pastrami (asi 5 až 6 plátků nad sebou) a přidám Gruyere sýr na vrcholu pastrami. Pak dám do trouby na "Grill" z horní části, po dobu asi 1 minuty, aby se roztavil sýr.<br /> V New Yorku, pro pastrami sendvič, se používá žitný chléb, ale já osobně dávám přednost použití velké velikosti toast chleba. V pánvi, daám lžíci másla a na mírném ohni, osmažím toasty na obou stranách. To dá pro ti toasty velkou máslovou příchuť. Na toasty, přidám 1 lžička dijonskou hořčicí, ale medová hořčice je také velmi dobrá. Také rád přidávám 2 až 3 lžíce coleslaw salát. Můžete také přidat 2 plátky okurky. Pak na ten salát, přidám ten kopec pastrami s rozpuštěným sýrem na vrcholu. Uplně nahoru, přidám druhý toast, který jsem také opražil na máslu. Ve finále, ostrím nožem, uříznu ten sendvič na uhlopříčku, pro vizuální efekt.<br /> Dobrou chuť!
-