Majkl právě navštívili Yves v Kanadě a udělali jednoduchý, ale lahodný pokrm původně z Quebec s názvem "poutine". Recept je jednoduchý, vyžaduje domácí křupavé hranolky, speciální sýr z Quebec s názvem "Brins de Gouda". Ty hranolky a sýr s domácí teplou hnědou omáčku, který roztaví sýr a vrcholí v lahodný pokrm.<br />
<br />
Recept na hranolky:<br />
2 kg brambor (žlutá a máslový): nakrájet brambory na hranolky velikosti o průměru asi 1 cm. Umístěte řezané hranolky ve studené vodě a nechte ho sedět po dobu nejméně 2 hodiny. Následek, že hranolky sedět ve studené vodě je odstranit škrobu z brambor. To pomůže fritovací proces tak, že olej není absorbována během smažení. Po 2 hodinách se pomocí papírový kapesník sušit hranolky a umístit hranolky v fritézy. Olej by měl mít teplotu přibližně 150 ° C. Umístěte hranolky v oleji, ale ujistěte se, že jsou všechny hranolky jsou pokryty olejem (to záleží na velikosti vaší fritézy). Typicky, jak jsem je do dvou nebo 3 dávek najednou. Fry po dobu 5 minut a poté odstraňte hranolky a položte je na papírový ubrousek, aby nasákly žádné extra olej z hranolků. Proveďte druhé šarže. Po ukončení druhé šarže, zahřejte olej 200 ° C a umístěte první várku hranolky do horkého oleje a osmažte dozlatova a křupava (měla by trvat asi 15 minut). Pak vyjměte hranolky, odstraňte další olej s papírovými ručníky a udělat druhou várku.<br />
<br />
Recept na omáčku:<br />
50 ml máslo<br />
50ml všechny hladké mouky<br />
400ml kuřecí vývar<br />
Hovězí vývar 400 ml<br />
1 lžíce cukru Bown<br />
1 polévková lžíce kečupu<br />
1 lžička dijonské hořčice<br />
1 čajová lžička sladké papriky<br />
1/2 lžičky kajenský pepř<br />
1 lžíce Worcestershire omáčky<br />
Sůl podle chuti (já jsem použil 1,5 čajové lžičky)<br />
<br />
Přidejte máslo na rozpálené pánvi, jednou máslo taje a dělá hnědou barvu (to získá ořechovou příchuť), přidáme mouku a míchat. Brown mouka máslo směs dozlatova. Pak přidejte studenou vývar a vigirously promíchejte. Přidáteli studený vývar do horké mouky, pak mouka bude tát do vývaru. Pokud přidáte horkou vývar, pak mouka bude házet. Pak přidejte zbytek ingrediencí, a nechte povařit, až se dostanete pěkný domácí hnědou omáčku.<br />
<br />
Servírování: Do talíře dáme horké a křupavé hranolky, přidejte sýr nahoře a nalijte velmi horkou omáčku na vrcholu sýra. Tím se roztavit sýr a oh la la, že je sooooo dobré.<br />
Dobrou chuť