Majkl moc má rád tento anglický recept . Hovězí Wellington je úžasné jídlo , a velmi jednoduché na přípravu . Je to pokrm pro velkou oslavu . Majkl používá vepřové Panenka místo hovězí svíčková , protože v jeho rodině , vepřové maso je více populární .<br />
<br />
Pro 5 porcí:<br />
1,2 kg vepřové panenka<br />
lýskový těsto<br />
slanina (2 platky na kazdou porci)<br />
sýr ( Gouda nebo svícarský sýr)<br />
vaječný žloutek pro nátěr těsta ihned před vložením do trouby<br />
<br />
Majkl rád sloužit zelenina s vepřovou Wellingtonu , a nejdůležitější je omáčka . Omáčka musí být velmi chutná aby doprováděla tak bombastický jídlo.<br />
<br />
Přísady na omáčku :<br />
2 až 3 velké lžíce mouky<br />
1 velká lžíce másla<br />
1 litr domácí vývar<br />
1 nebo 2 lžíce japonské sójové omáčky<br />
2 lžíce smetany ke šlehání<br />
<br />
Recept na omáčku:<br />
Přidat do vyhřívaného pánvi máslo a necháme ho rozpustit . Počkejte, až se dostane zlatavou barvu . Přidejte mouku a dobře promícháme . Jakmile mouka se stane zlato hnědá , přidejte vývar. Míchejte energicky , dokud všechny mouky se nerozpustí. Přidejte sojovou omáčku. Hustota omáčky musíte upravit dle Vaše chutě, doporučuju přidávat vývar pomalu až dosáhnete tu správnou hustotu.<br />
<br />
Jakmile omáčka se začne vařit , vypněte zdroj tepla a přidejte smetanu .<br />
<br />
Pro vepřové Wellington, smažit slaninu , a pak vyjměte a nechte vychladnout . Ve stejné pánvi , rychle smažit na velmi vysokou teplotu každé strana masa , ze všech stran ( asi 1/ 2 minut na každé straně ) . Nechte ji vychladnout .<br />
<br />
Nyní jsme připraveni připravit Wellington . Nakrájejte těsto tak, že budete mít obdélník, který bude zabalit maso . Přidat sýr plátek nad a pod maso , přidáme 2 plátky slaniny . Zabalte těstem a zavřete všechny otvory. Můžete přidat více proužky těsta , aby bylo dekorativní . Nyní si můžete dát hotové balíčky do ledničky. <br />
20 minut před servírování, kartáčem natřete každý balíček s vaječným žloutkem ze všech stran kromě spodní části , a dát na plech dopředehřáté trouby na 15 až 20 minut při teplotě 190 ° C. Jakmile barva každého balení bude zlatohnědá , tak vypnete troubu a nechte na pultě si odpočinout cca 5 minut. Pak můžete servírovat.<br />
<br />
Bon Appetit !