varte s majklem

NEJLEPŚÍ RECEPT NA DORTOVÁ LÍZÁTKA, VYROBENO Z ČERVENÝ SAMETOVÝ DORT A TEKOUCÍ ČOKOLÁDOU

Majkl má rád dělat dortová lízátka . Jsou reprezentační , dobrý a vyrobeny z červeného sametového dortu , namočené do čokolády a dekorované s cukrovinkami. Je jíst je radost.<br /> <br /> Recept je velmi jednoduchý . Pro 25 lízátek , budete potřebovat následující ingredience :<br /> 125 g hladké mouky<br /> 125 g cukru<br /> 60 g másla<br /> 60 g bílého jogurtu nebo 80 ml podmáslí<br /> 1 lžíce kakao<br /> 1 vejce<br /> 1 sáček vanilkového cukru nebo vanilkový extrakt<br /> špetka soli<br /> 1 lžíce octa<br /> 1 lžička jedlé sody<br /> červené potravinářské barvivo , doporučeno 100 % přírodní<br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience dohromady , přidejte ocet a soda na konci, těsně před pečení .<br /> Dejte těsto do pekáče ( třeba pekáč natřít s máslem) .<br /> péct při teplotě 175 ° C po dobu cca 15 minut .<br /> <br /> Jakmile to se upeče , vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Co korpus je studení, rozdrobíme dort na drobky a přidáme 3 polévkové lžíce meruňkového džemu . Dobře promíchejte, musí z toho nakonec vyjít modelovací směs . Udělat malé kuličky o průměru asi 2 cm ( to by mělo dělat asi 25 kuliček ) .<br /> <br /> Můžete dát do mrazáku na 10 minut ab ti kuličky ztuhly. Mezitím rozpusťte ve vodní lázni čokoládové lupínky .<br /> Montáž : ponořte špičku plastové tyčinky do rozpuštěné čokolády a vložte cca 1,5 cm do dortoví lízátko . Zatímco držíte tyčku na druhém konci , ponořte dort do čokolády a zvedněte jej . Nechte přebytečnou čokoládu okapat a pak přidat dekorace když je stále ještě mokré . Napíchnete hotové lízátka do polystyrenu , tak aby stáli samostatně . Nechte zaschnout / chlazení . Pak jste připraveni sloužit .<br /> Dobrou Chuť!!!
-