Majkl má rád dělat dortová lízátka . Jsou reprezentační , dobrý a vyrobeny z červeného sametového dortu , namočené do čokolády a dekorované s cukrovinkami. Je jíst je radost.<br />
<br />
Recept je velmi jednoduchý . Pro 25 lízátek , budete potřebovat následující ingredience :<br />
125 g hladké mouky<br />
125 g cukru<br />
60 g másla<br />
60 g bílého jogurtu nebo 80 ml podmáslí<br />
1 lžíce kakao<br />
1 vejce<br />
1 sáček vanilkového cukru nebo vanilkový extrakt<br />
špetka soli<br />
1 lžíce octa<br />
1 lžička jedlé sody<br />
červené potravinářské barvivo , doporučeno 100 % přírodní<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience dohromady , přidejte ocet a soda na konci, těsně před pečení .<br />
Dejte těsto do pekáče ( třeba pekáč natřít s máslem) .<br />
péct při teplotě 175 ° C po dobu cca 15 minut .<br />
<br />
Jakmile to se upeče , vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Co korpus je studení, rozdrobíme dort na drobky a přidáme 3 polévkové lžíce meruňkového džemu . Dobře promíchejte, musí z toho nakonec vyjít modelovací směs . Udělat malé kuličky o průměru asi 2 cm ( to by mělo dělat asi 25 kuliček ) .<br />
<br />
Můžete dát do mrazáku na 10 minut ab ti kuličky ztuhly. Mezitím rozpusťte ve vodní lázni čokoládové lupínky .<br />
Montáž : ponořte špičku plastové tyčinky do rozpuštěné čokolády a vložte cca 1,5 cm do dortoví lízátko . Zatímco držíte tyčku na druhém konci , ponořte dort do čokolády a zvedněte jej . Nechte přebytečnou čokoládu okapat a pak přidat dekorace když je stále ještě mokré . Napíchnete hotové lízátka do polystyrenu , tak aby stáli samostatně . Nechte zaschnout / chlazení . Pak jste připraveni sloužit .<br />
Dobrou Chuť!!!