Majkl ukazuje v tomto videu, jak připravit úžasné chléb focaccia. Každý region v Itálii má svou vlastní verzi receptu. Majkl preferuje Focaccia al Rosmarino. Čerstvé bylinky jsou použity v tomto focaccia. Ta focaccia dělá perfektní předkrmy, a je ideálně servírovaná s dipem. Majkl má rád tyto dva dipy:<br />
1. extra panenský olivový olej, balzamický krém a mořská sůl<br />
2. domácí majonéza s drceným česnekem a mořská sůl.<br />
<br />
Ingredience pro 40x30 cm pekáč:<br />
600 g hladké mouky<br />
100 g krupice mouky<br />
250 g teplá voda<br />
20 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného droždí)<br />
6 lžic bílého jogurtu<br />
6 lžic extra panenského olivového oleje<br />
6 lžic nasekané čerstvé listů rozmarýny<br />
1 polévková lžíce krystalový cukr<br />
15 g soli<br />
<br />
Doplňování těsně před pečením:<br />
4 lžic extra panenského olivového oleje<br />
1 čajová lžička hrubá mořská sůl<br />
<br />
Postupujte podle receptu ve videu.<br />
<br />
Buon Appetito!