varte s majklem

Nejlepší a Nejchutnější recept na New York Bagels – Vařte s Majklem

Jeden z Majklův oblíbeného chleba je New York bagel. Co Majkl miluje o bagely je křupavá chuť na vnější a měkkou texturou uvnitř. Co je také důležité v chuti pečivo je chuť samotného těsta. V tomto receptu, Majkl vám ukáže, jak vytvořit originální New York bagely, s jednoduchým receptem a 100% spokojenost.<br /> <br /> Recept na 14 bagely (17 menší bagely).<br /> První těsto:<br /> 250 g hladké mouky<br /> 350 ml, voda (přírodní voda, né voda z vodovodu)<br /> 1 polévková lžíce krystalového cukru<br /> 10 gramů čerstvého droždí<br /> <br /> Druhé těsto:<br /> 750 g hladké mouky<br /> 300 ml, voda (přírodní voda, né voda z vodovodu)<br /> 1 polévková lžíce sladu sirupu (nebo 1 polévková lžíce krystalového cukru)<br /> 30 g čerstvého droždí<br /> 20 g soli<br /> <br /> Sesame / mák mísa:<br /> V misce, přidejte 300 g sezamová semínka, 1 velká lžíce hrubá mořská sůl. Ochutnejte směs a přidat více soli dle vaší chuti.<br /> Opakujte stejný postup s mákem v samostatném mísy.<br /> Také jsem občas smíchejte sezamová semínka, mák a sůl v jedné směsi. Někteří lidé rádi, aby jejich bagely jen tak bez semínka, nebo lidi také mají rádi sušené cibule vločky.<br /> <br /> Fáze 1:<br /> ve skleněné misce smíchejte složky, které jsou v první těsta. Přikrejte misku s fólií a dejte do lednice po dobu nejméně 8 hodin. Já typicky dám do lednice přes noc, a druhý den ráno dělám bagely. Důvodem, proč jsme k tomuto kroku je zlepšit chuť bagely.<br /> <br /> Fáze 2:<br /> V misce smíchejte složky druhého těsta, kromě mouky a soli. V samostatné misce smíchejte sůl s moukou. Přidat do mísy studené těsto, které jste vindali z ledničky, a přidáme mouku v malých dávkách. Studený těsto, které si vindáme z ledničky bude obsahovat bubliny. Dejte těsto na kuchyňské lince a míchat těsto v pohybů zobrazených na videu. Můžete míchat ručně asi 3 minuty. Toto ručně proces míchání vytvoří lepek, což je důležité pro výrobu úspěšné těsto. Těsto by mělo být trochu lepkavá. Kryt mísy s fólií, a dal ho na teplém místě. Jeli slunečno, nejlepší je dát uvnitř vašeho domu, kde slunce svítí na těsto. Pokud neni sluneční den, tak dáme těsto do trouby při teplotě 45 stupních Celsia po dobu asi 1 hodinu, nebo do těsta zdvojnásobí v objemu.<br /> <br /> Fáze 3:<br /> Vindáme misku z trouby a ověříme že těsto má objem zdvojnásobil, odstranit fólií, a bouchneme do těsto tak, aby se vyfouknul. Vrátit kryt s fólií a dejte do lednice po dobu 20 minut. Tímto krokem dojde ke zpomalení procesu kvašení. Předehřejte troubu na 230 stupních Celsia, nejlépe horkovzdušnou troubou, takže ventilátor rozvádí teplo rovnoměrně přes trouby.<br /> <br /> Fáze 4:<br /> Do hrnce (3 až 5 l hrnec), přidá se voda 2/3, 2 polévkové lžíce medu. Pokud je váš hrnec velký, přidejte 3 polévkové lžíce medu. Nechte vařit vodu. Jakmile se začne varu snižte teplotu o 1/3 (mezi střední a vysoká)<br /> <br /> Fáze 5:<br /> Odstraňte těsto z ledničky, a pomocí váhu, Těsto rozdělte na 125 g bagely nebo 100 g menších bagely. New York bagely jsou 125 g.<br /> Každý malý kousek těsta plošší ručně a přivést okraje na vnitřní a tvoří kouli. Položte kuličky na pultu. Dokončíte všechny malé kuličky.<br /> Vezměte každý malý míček, rozválcujte těsto rukama, jak je znázorněno na videu. Délka válců by měla dosáhnout asi 25 cm. Vezměte oba konce válce a zmáčknout dohromady, což by mělo vytvořit kruh. Posuňte prsty uvnitř kruhu and rozválcujte spoj tak, aby se těsto dobře spojilo. Opakujte postup pro všechny bagely.<br /> Zatímco voda se vaří, přidejte bagely do vařící vody. Bagely budou okamžitě plavat, je to známkou toho, že jste postupovali dle můj recept :)<br /> Vařit bagely na jedné straně na 1 minutu, pak zase s dřevěnou špachtlí otočit a vaří se na druhá stranu po dobu 1 minuty. Všimněte si, že bagely maji se jen dotíkat a ne být nad sebout. <br /> Odstraňte bagely z vody a dát na pekáč na mírném sklonem tak, aby extra vode šla pryč. Asi po 20 sekundách od odstranění bagely z vody, ponořte bagely v předem připravených misek sezamovým semínkem nebo mákem, pokrytí ze všech stran a nechat ji ležet na kuchyňské lince. Poté, co jste pokrývají všechny bagely, že je čas péct.<br /> <br /> Fáze 6:<br /> Dát bagely na pekáč a pečeme v předehřáté více než 230 stupních Celsia (450 stupňů Fahrenheita) po dobu 12 až 15 minut. To opravdu záleží na vaší troubě. Po 12 minutách zkontrolujte, zda jsou bagely jsou zlaté oranžové na vnější straně. Jakmile jsou zlaté oranžové na vnější straně, je čas vyndat a nechat je zchladit na stojanu.<br /> Namísto použití pekáč, dávám přednost pečení svůj bagel na pizza kámen. Předtím, než zapnete troubu, dát pizzu kámen ve středu vaší trouba. S pizza lopatou, dát bagely na pizza kamen a pečeme jak je popsáno výše.<br /> Dobrou chuť!
-