varte s majklem

Originální Italské houbové rizoto recept (Risotto ai funghi) Vařte s Majklem

Majkl prostě šel do Itálie a tam ochutnal úžasní recept plné chutí: rizoto na houbách. Recept je velmi jednoduchý na přípravu a má bombastickou chuť. Jestli jste studenti, nebo příjdete z práce unavení a chcete uvařit dobrý a rychlí jídlo, tak toto rizoto je perfektní řešení.<br /> <br /> Pro 6 porce budete potřebovat:<br /> 3 šálky rýže rizoto (může být Arborio, Carnaroli rýže...)<br /> 1 cibule nakrájené na kostičky na malé kousky<br /> 3 lžíce morek z kostí<br /> 1 šálek suchého bílého vína<br /> 12 šálků domácí kuřecího vývaru<br /> 1 kg hub (hříbky, Lišky, Cremini nebo jiné houby)<br /> 2 šálky parmazánem<br /> 3 lžíce másla<br /> 3 lžíce rostlinného oleje<br /> sůl a pepř podle chuti<br /> <br /> V předehřáté pánvi, přidejte 1 lžička smažte rostlinného oleje a 1 lžičku másla v předem nakrájené houby na 1/4 cm tloušťky. Smažte v malých dávkách asi 1 minutu na každé straně. Dejte smažené žampiony na stranu.<br /> <br /> Přidejte na pánev morek (nakrájíme na malé kousky). Nechte roztaví a pak přidejte nakrájenou cibuli. Smažte po dobu 1 minuty a furt míchejte. Pak přidejte rýži, a ujistěte se, že morek pokrývá všechny rýže zrna. Smažte po dobu 1 minuty, potom se přidá bílé víno. Míchejte, dokud se víno neodpaří. Jakmile rýže začnou držet na pánvi, přidejte jednu naběračku horkého kuřecího vývaru. Zamíchejte. jakmile kuřecí vývar se odpaří, přidejte další naběračku kuřecím vývarem. Zamíchejte. V tomto bodě přidejte houby, které byly smažené (pěkně vypadající kousky nechat na ozdobu). Zamíchejte. Mějte na přidání kuřecím vývarem naběračku, dokud rýže zdvojnásobilo. V tomto okamžiku je třeba ochutnat rýži. Jakmile rýže dosáhla texturu, která Vám chutná (Majkl má rád al dente), pak odstraňte pánev z ohně a přidejte máslo a parmazán do pánve. Intenzivně míchejte. Ochunejte po přidání parmezán, a pak přidejte sůl a pepř podle vaší chuti.<br /> <br /> Buon Appetito!
-