NEJCHUTNĚJŠÍ A NEJZDRAVĚJŠÍ MRKVOVÁ POLÉVKA S ČOČKOU, PLNÁ VITAMÍNÚ, BÍLKOVIN, ŽELEZA....A ŠTĚSTÍ
Ingredience pro 8 porcí:<br />
<br />
1 kg mrkev, nakrájené na kostičky<br />
3 střední cibule, nakrájené na kostičky<br />
250 g sušené čočky (červená čočka udelá polévku oranžovou)<br />
1 litr zeleninový vývar<br />
1 litr vody<br />
1 lžíce římský kmín<br />
1 lžíce nastrouhaní zázvor<br />
1 špetka chilli prášek<br />
3 zuby česneku<br />
sůl dle příchuť<br />
<br />
Recept:<br />
namočíme čočku do vařicí vody na 10 minut.<br />
osmažíme zrna z kmínu v hrkém oleji abychom uvolnili chuť koření. Přidáme cibule a osmažíme cca 1 minuta. Přidáme mrkev a ostatní koření. Přidáme vývar a vodu a na konec přidáme čočku.<br />
Vaříme 15 minut.<br />
<br />
Servírujeme s <br />
1. krutónama (nakrájíme housky nebo toasty na kostičky, přidáme sůl, parmezán, bylinky a pokapeme olivovým olejem) a dáme na pekáč do drouby na 10 minut při 190 C.<br />
2. nastrouhaný parmezán<br />
3. čerstvá koriandr<br />
<br />
Dobrou Chuť!!!