varte s majklem

Recept na domácí marmeládu / džem z růží

Není nic chutnější než domácí marmeláda nebo domácí džem. Intenzita chuti, ostré barvy, může být dosaženo pouze s domácím receptem.<br /> <br /> V tomto videu Majkl nám ukazuje, jak udělat džem nebo Gele z růží.<br /> <br /> Recept je velmi jednoduchý.<br /> Složení:<br /> 200 g okvětní lístky růží (z vaší zahrady, nestříkané)<br /> 1 kg krystalového cukru<br /> šťáva ze 2 citrónů<br /> 1 litr vody<br /> 1 sáček pektinu (viz návod na sáčku). Ovocné pektin zajistí strukturu želé.<br /> <br /> Majkl doporučuje použít voňaví růže, například jako růže Damask.<br /> <br /> Natrhejte květy růže z vaší zahrady, odstraňte růžové listy, vyperte jej ve studené vodě. Pokud najdete brouky, tak je vraťte do zahrady (chtějí taky žít :)<br /> <br /> Ve velké skleněné nebo plastové nádoby, přidáme omyté listy z růží, citrónovou šťávu a cukr a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte přes noc při pokojové teplotě.<br /> <br /> Následující den, dat směs do mixéru a dobře promíchá tak, aby všechny listy byli rozdrcení. Tento proces dá marmeládě intenzivnější chuť.<br /> <br /> Nalít do velkého hrnce s vysokými stěnami, 1 litr studené vody. Přidejte pektin a dobře promíchejte. Potom přidejte směs růží z mixéru. Vařit při vysoké teplotě po dobu 10 minut, promíchejte často. <br /> <br /> Připravte si předem, skleněné nádoby (recyklovat staré sklenice). Ujistěte se, jsou umyté v horké vodě a mýdlem, jak sklenice a víčka. Nádoby a víka musí být sušeny s velmi čistou utěrkou. Nedávejte prsty do sklenic nebo uvnitř víčka, jako sterilní sklenice zajistí, že marmeláda bude trvat dlouhou dobu. Pokud víčka pevně nezavírají, výměňte starý víčka za novými víčky. Co je důležité je uzavření sklenice velmi pevně. Ja meju sklenice a víka v myčce při teplotě 60 ° C a ještě nidky se mi neskazila marmeláda.<br /> <br /> Po vypnutí plotny (10 minut vaření na maxumum), nalít marmelády do nádob (velmi užitečný nástroj je trychtýř speciálně vyrobené pro nalití horké marmelády do nádob). Nalijte Marmelade k vrcholu (nechte 5 mm pod víkem). Zavřete sklenice s víčky velmi pevně a otočit sklenice vzhůru nohama tak, že sedí na víčka. Nechte vychladnout. Uschovejte v garáži nebo kde není přimí slunce a ta marmeláda bude trvat nejméně 2 roky.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-