Majkl miluje jablka a všechny recepty, které používají jablka. Říká se, že za "an apple a day keeps the doctor away“ co česky znamená „jedno jablko denně udrží lékaře daleko". A co lepší způsob, jak jíst jablka, než v jablečném koláči.<br />
Majkl doporučuje vytvořit vlastní jablečný koláč těsta, je to jednoduchý recept a chuť je úžasné.<br />
<br />
Ingredience pro 26 cm kulaté pečící formy:<br />
<br />
Těsto:<br />
270 g hladké mouky<br />
250 g velmi studené máslo<br />
220 ml velmi studená voda<br />
1/2 lžičky soli<br />
1 lžíce cukru<br />
<br />
Jablečná náplň:<br />
8 velkých jablek (používat několik druhů pro lepší chuť) oloupané, vypeckované a nakrájené na 0,5 cm plátky<br />
šťáva z 1 citronu<br />
100 g cukru (pokud vaše jablko jsou sladké, můžete použít méně cukru)<br />
Čtvrt strouhaný muškátový oříšek<br />
1 lžička skořice<br />
1/2 lžičky soli<br />
2 lžíce škrobu<br />
<br />
Jedním z důležitých tip na to, jak udělat těsto, je, že byste neměli používat ruce míchat těsto. Nejlepší výsledek je, pokud používáte dvě vidličky míchat těsto. Řez studené máslo na kostičky, přidáme mouku a se dvěma vidlicemi, smíchejte těsto. Přidejte sůl a cukr a v malých dávkách (2 lžíce) studené vody. Mix, potom se přidá ještě jednou vodou. Opakujte tento postup, dokud těsto se smísí. Je výhodné, v případě, že těsto má kusy másla a není tak hladký (dává lepší texturu pro chuť) . Obalte těsto v fólií a dát do lednice na odpočinek (alespoň 15 minut).<br />
<br />
Do té doby, přidejte šťávu z citrónu do mísy. Poté, oloupejte, vyndejte střed jablek a nakrájíme jablka na 0,5 cm silné plátky a přidejte do misky. Smíchejte jablko na jejich pokrytí s citronovou šťávou (to je zabránit tomu, aby jablka, aby nezhnědli). Přidejte cukr, koření, sůl a škrob a dobře promíchejte.<br />
<br />
Roll polovinu těsta do kolečka asi 3 cm větší, než je forma na pečení, které budete používat. Tyto 3 cm bude okraj toho koláče. Přidejte jablko náplň do pečicí formy.<br />
<br />
Roll druhou polovinu těsta a s nožem, nakrájejte na 2,5 cm široký plátky.<br />
<br />
Připravte mříž, jak je znázorněno na videu.<br />
<br />
Vložte koláč do předehřáté troubě po dobu 1 hodiny při teplotě 170 ° C<br />
Pak vyjměte z trouby a nechte odpočívat na kuchyňské lince po dobu 1 hodiny. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.<br />
<br />
Dobrou chuť!!!