Majkl miluje italskou kuchyni, protože je jednoduchá na přípravu a je lahodná. V tomto videu Majkl nám ukazuje, jak udělat špagety all'Amatriciana.<br />
<br />
Ingredience pro 5 osob:<br />
400 g špaget nebo bucatini<br />
150 g guanciale<br />
150 g pecorino romano<br />
400 g loupaná rajčata<br />
1 sklenka bílého vína<br />
1 peperoncino<br />
1 stroužek česneku<br />
1 malá cibule<br />
3 lžíce olivového oleje<br />
1 lžíce soli<br />
1 lžička čerstvě mletý pepř<br />
čerstvé bazalky na ozdobu<br />
<br />
Recept: nakrájejte guanciale na malé kostičky. Ve velké pánvi, přidejte olivový olej a na středním plameni nechte rozpustit gianciale jeho tuk. Jakmile se tuk rozpustí a kousky gianciale se stane chřupaví, přidejte peperoncino, česnek, a cibule (vše předem nakrájene na malé kousky). Osmažte po dobu 2 minut, potom se přidá bílé víno.<br />
V tomto okamžiku se přidá voda do hrnce, sůl a začít vařit vodu, abychom mohli vařit špagety ve vroucí vodě.<br />
Jakmile je víno se vypaří na 50%, přidejte rajčata, a rozdrťte s mýchačkou nebo stěrkou.<br />
Uvařte špagety podle návodu na obale.<br />
Jakmile špagety jsou aldente, přidejte špagety na Matriciana omáčka. Pokud budete potřebovat více tekutiny, použít špagety vodu. Poslední, přidejte sýr pecorino a promíchejte.<br />
<br />
Jste připraveni sloužit, a Buon Appetito!