varte s majklem

Nejchutnější Grilovaná vepřová kýta recept s Majklův BBQ omáčka

Majkl představuje v tomto videu, jak griovat vepřovou kýtu, začíná s marinováním masa až k přípravě vlastní BBQ omáčka. <br /> <br /> 2 kg Vepřová kýta s kůží<br /> marinování:<br /> 750 ml bílého vína<br /> 8 stroužků česneku (drcený)<br /> 3 lžíce sladké papriky<br /> 1 lžíce čerstvě mletý pepř<br /> 6 větvičky čerstvého tymián nebo saturajka<br /> 3 lžíce olivového oleje<br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience a marinovat vepřová šunka po dobu nejméně 24 hodin.<br /> <br /> Když jste připraveni na grilování, uvázat vepřová šunka, ujistěte se, že kůže pokrývá většinu masa. Zavažte s řezníkém provázkem tak, aby maso bylo obalené kůží. Provlíknete špíz skrz kýtu a ujistit se, že maso je dobře vyvážený okolo špízu. Přikryjte maso s alobalem a dejte na gril (pouze pomalé otáčení motoru). Nastavte gril na minimum grilujeme s obalem po dobu 1 hodinu. Ideální teplota v grilu by měla být 150 ° C po jednu hodinu, odstraňte krycí fólii a pokračovat grilování ještě další hodinu. Můj gril ma oheň z boku a měl jsem jen jeden ohřívač zaplý a udržoval jsem teplotu na 150 ° C Pokud máte gril s plamenem ze spoda, můžete umístit pekáč pod maso, aby plameny nespálily kýtu. Chceme, aby maso pomalu se grilovalo na nepřímé teplo.<br /> <br /> Po skončení grilování (počítejte 30 minut na každých 500 gramů masa). Vyjměte z grilu a nechte odpočinout 15 minut.<br /> <br /> Pak jste připraveni sloužit.<br /> <br /> Během co maso grilujete, můžete si připravit super lahodné BBQ omáčkou:<br /> Přísady pro BBQ omáčkou:<br /> 500 ml marinace co jste použili na masu<br /> 500 ml ananasové šťávy<br /> 3 lžíce hnědého cukru<br /> 1 lžíce chipotle papriky<br /> 2 lžíce sójové omáčky<br /> 500 ml kečupu<br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience do hrnce a vařte 25 minut na vysokou teplotu (budeme potřebovat asi 10% z kapalin odpařit, tak aby jsme skončili s pěknou a hustou omáčkou BBQ). Necháme vychladnout a poté podáváme.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-