Majkl představuje v tomto videu, jak griovat vepřovou kýtu, začíná s marinováním masa až k přípravě vlastní BBQ omáčka. <br />
<br />
2 kg Vepřová kýta s kůží<br />
marinování:<br />
750 ml bílého vína<br />
8 stroužků česneku (drcený)<br />
3 lžíce sladké papriky<br />
1 lžíce čerstvě mletý pepř<br />
6 větvičky čerstvého tymián nebo saturajka<br />
3 lžíce olivového oleje<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience a marinovat vepřová šunka po dobu nejméně 24 hodin.<br />
<br />
Když jste připraveni na grilování, uvázat vepřová šunka, ujistěte se, že kůže pokrývá většinu masa. Zavažte s řezníkém provázkem tak, aby maso bylo obalené kůží. Provlíknete špíz skrz kýtu a ujistit se, že maso je dobře vyvážený okolo špízu. Přikryjte maso s alobalem a dejte na gril (pouze pomalé otáčení motoru). Nastavte gril na minimum grilujeme s obalem po dobu 1 hodinu. Ideální teplota v grilu by měla být 150 ° C po jednu hodinu, odstraňte krycí fólii a pokračovat grilování ještě další hodinu. Můj gril ma oheň z boku a měl jsem jen jeden ohřívač zaplý a udržoval jsem teplotu na 150 ° C Pokud máte gril s plamenem ze spoda, můžete umístit pekáč pod maso, aby plameny nespálily kýtu. Chceme, aby maso pomalu se grilovalo na nepřímé teplo.<br />
<br />
Po skončení grilování (počítejte 30 minut na každých 500 gramů masa). Vyjměte z grilu a nechte odpočinout 15 minut.<br />
<br />
Pak jste připraveni sloužit.<br />
<br />
Během co maso grilujete, můžete si připravit super lahodné BBQ omáčkou:<br />
Přísady pro BBQ omáčkou:<br />
500 ml marinace co jste použili na masu<br />
500 ml ananasové šťávy<br />
3 lžíce hnědého cukru<br />
1 lžíce chipotle papriky<br />
2 lžíce sójové omáčky<br />
500 ml kečupu<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience do hrnce a vařte 25 minut na vysokou teplotu (budeme potřebovat asi 10% z kapalin odpařit, tak aby jsme skončili s pěknou a hustou omáčkou BBQ). Necháme vychladnout a poté podáváme.<br />
<br />
Dobrou chuť!