Není nic lepšího, než grilovaným kuřecím letní hamburger. Klíčem k dělat úžasné hamburger je použít vynikající ingredience: čerstvě upečené buchty, domácí BBQ omáčkou, grilovaná kuřecí prsa (nebo grilované turckey prsu). Přidejte trochu grilovaný ananas plátek, některé křupavé proužky slaniny, a jen užívat si života ..<br />
Recept je velmi jednoduché, stačí postupovat podle pokynů uvedených na videu.<br />
<br />
Ingredience pro 6 osob:<br />
3 kuřecí prsa (500 gr)<br />
6 ciabatta nebo celozrnný bun<br />
6 ananasu plátky<br />
domácí barbecue omáčkou<br />
6 plátků sýra (čedar, nebo grilování sýr)<br />
křupavá slanina<br />
hlávkový salát<br />
majonéza (volitelně)<br />
<br />
Přísady pro marinace:<br />
šťáva z velkého citronu<br />
2 česneku (drcený)<br />
5 lžic olivového oleje<br />
3 větvičky tymián nebo slaný<br />
1 lžička mletého římský kmínu<br />
1 lžička mleté skořice<br />
1 lžička mletého zázvoru<br />
1 lžička soli<br />
1 lžička čerstvě mletý pepř<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience marinádou, vložíme do ziplock sáčku, přidáme kuřecí prsa, promíchejte a protřepejte, pak uzavření sáčku a dejte do lednice po dobu nejméně 12 hodin.<br />
<br />
Ingredience pro domácí BBQ omáčkou:<br />
5 lžic kečupu<br />
1 lžíce hořčice<br />
5 lžic octa<br />
3 lžíce japonské sójové omáčky<br />
1 lžička Worcestershire omáčky<br />
1 lžíce medu<br />
1 lžíce hnědého cukru<br />
1 velká lžíce uzeného papriky<br />
1 lžička každý: mletá skořice, mletý zázvor, česnek prášek, čerstvě mletý pepř, sůl<br />
3 větvičky tymián nebo slaný<br />
Několik pomlčky z přírodního tekutého kouře (volitelně)<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience do mísy, přidáme do hrnce, přiveďte k varu, nižší teplo na minimum a vařte 5 minut. Pokud potřebujete barbecue omáčkou, aby bila víc sladká, přidejte med a promíchejte. Přeneste barbecue omáčkou do sklenice, dát do lednice po vychladnutí.<br />
<br />
Jednu hodinu před gril, vyjměte marinovaná kuřecí a nechte ji dostat na pokojovou teplotu. Ohzřejte svůj BBQ , a když dosáhla 300 ° C, přidejte kuřecí prsa na grilu. Neprostřihněte kuřecí prsa na plátky!<br />
gril 4 až 5 minut na každé straně. Odstraňte z grilu, dát do nádoby a kryt nádoby po dobu nejméně 5 minut. Tento proces umožní šťávy v kuřecí prsa přerozdělovat. Pak nakrájíme kuře do 1,5 cm proužky.<br />
<br />
Majkl doporučuje péct čerstvé housky pro grilované hamburger. Nebo alespoň použít některé vanami buchty, namočte vodou ze všech stran, a dal je do grilu po dobu 2 až 3 minuty z každé strany nebo dokud zlaté barvy.<br />
<br />
Sestavte Kuřecí burger jako Majkl naznačuje ve videu.<br />
<br />
Dobrou chuť!