varte s majklem

GRILOVANÝ KUŘE TANDOORI RECEPT, ORIGINÁLNÍ INDICKÝ RECEPT, MUSÍTE VIDĚT !!!

Majkl Vám ukazuje, v tomto videu jak udělat kuřecí tandoori masala.Recept je velmi jednoduchý, skládá se z udělání marinádu a namáčení se kuřecí stehna v marinádě.<br /> <br /> Mám moc rád jíst kuřecí Tandoori s chlebem naan, ale není snadno dostupné v České republice, vhodnou náhradou je moučná tortilla.<br /> <br /> Recept pro 10 osob:<br /> 2,5 až 3 kg kuřecích stehen<br /> <br /> pro marinádu, budeme potřebovat:<br /> 500 g jogurtu (2,5% tuku)<br /> 1 lžička každého z těchto koření: římský kmín, chilli paprika, gram masala, koriandr, kardamon<br /> 1 / 2 lžička ze kurkuma, sůl, pepř<br /> Šťáva z 1/2 citronu<br /> 3 4 lžíce rostlinného oleje<br /> 4 stroužky česneku, stejná částka 1:1 čerstvého zázvoru<br /> Červená potravinářské barvivo nebo 3 lžíce šťávy z červené řepy<br /> <br /> Pro zelené mátovou omáčkou, budete potřebovat následující ingredience:<br /> 250 g jogurtu (2,5% tuku)<br /> 1 lžička římský kmínu<br /> 1/2 lžičky soli<br /> 100 g čerstvého koriandru<br /> 100 g čerstvé máty (nebo sušené máty)<br /> 2 stroužky česneku<br /> <br /> metoda:<br /> Smíchejte všechny ingredience na marinádu, odložil asi 1/2, a budeme jí použit později jako salsa / omáčku s kuřecím masem.<br /> <br /> Udělejte řezy do kuřecích stehen takovým způsobem, tak, aby se dostala marinace do masa. Dobře promíchejte a ujistěte se, že stehna jsou dobře pokrytý. Dejte do lednice na 3 až 4 hodiny.<br /> <br /> Proveďte zelené mátovou omáčkou smícháním všech složek v mixéru. dát do lednice.<br /> <br /> Spusťte Gril/BBQ. Jakmile dosáhnete 250 stupňů Celsia, přidejte kuře. Udržujte asi 20 minut na jedné straně. pak zase udržet dalších 15 minut na druhé straně.<br /> <br /> Podáváme s chlebem naan. Protože naan chleba není lehce dostupné v ČR, dopořučuji moučná tortilla. Po grilování masa, přidejte tortilla na Gril/BBQ, asi 1 minutu na každé straně. Jakmile uvidíte bubliny, je čas obrátit ti tortilly.<br /> <br /> Podáváme kuře s citronem, čerstvé cibule, a dvěma omáčkami, tandoori a zelenou mátovou omáčkou.<br /> <br /> Majkl Vám přeje Dobrou Chuť !!!<br /> <br /> Majkl shows you in this video how to make chicken tandoori masala. The recipe is very easy, it consists of making a marinade and dipping the chicken thighs in the marinade.<br /> <br /> I like eating chicken tandoori with naan bread, but as it is not easily available in the Czech Republic, a convenient substitute is the flour tortilla.<br /> <br /> Recipe for 10 people:<br /> 2,5 to 3 kg of chicken thighs<br /> <br /> for the marination, we will need:<br /> 500g of yogurt (2,5 % fat)<br /> 1 teaspoon of each of the following spices: cumin, chilli pepper, gram masala, coriander, cardamon<br /> 1/2 teaspon of tumeric, salt, pepper<br /> juice of 1/2 a lemon<br /> 3 to 4 spoon of vegetable oil<br /> 4 cloves of garlic, same amount 1:1 fresh ginger<br /> red food coloring or 3 table spoons of red beat juice<br /> <br /> For the green mint sauce, you will need the following ingredients:<br /> 250 g yogurt (2,5% fat)<br /> 1 teaspoon cumin<br /> 1/2 teaspoon of salt<br /> 100 g fresh coriander<br /> 100 g fresh mint (or dried mint)<br /> 2 gloves of garlic<br /> <br /> Method:<br /> Mix all the ingredients of the marination, put aside about 1/2 if the marination which will be used later as a salsa/sauce to go with the chicken.<br /> <br /> Cut the meat of the chicken thighs in such a way so that the marination gets absorbed by the meat. Add to the marination, mix well and make sure to cover the thighs with the marination. Put in fridge for 3 to 4 hours.<br /> <br /> Make the green mint sauce by mixing all the ingredients in a blender. put in fridge.<br /> <br /> Start up the BBQ. Once you reach 250 degrees Celsius, add the chicken. Keep about 20 minutes on one side. then turn and keep another 15 minutes on the other side.<br /> <br /> Serve with Naan bread. A good and convenient replacement of Naan bread is flour tortilla. After you grill the meat, add the tortilla to the BBQ, about 1 minute on each side. As soon as you see bubbles forming, it is time to turn the tortillas.<br /> <br /> Serve the chicken with lemon, fresh onions, and the two sauces, the tandoori and the green mint sauce. <br /> <br /> Enjoy !!!
-