varte s majklem

RECEPT NA NEJCHUTNĚJŠÍ LEVANDULOVÁ ZMRZLINA / BORUVKOVÁ ZMRZLINA, ITALSKÝ RECEPT, MUSÍTE VIDĚT!!!

Miluju zmrzlinu, zejména pokud je to dobrá zmrzlina. Nedávno jsem byl v Itálii, a tam opravdu mají velice dobrou zmrzlinu. Po celé léto, dělám domácí zmrzlinu a domácí sortbet. Vůbec to není těžké, a chutě, které mohou být vyrobeny jsou neomezené.<br /> V tomto videu vám ukážu, jak se dělá zmrzlina z levandule. Abych získal pěknou fialovou barvu jako jsou květy z levandule, já používám borůvky jako barvivo (květy z levandule dají chuť ale né barvu).<br /> <br /> Recept je jednoduchý!<br /> <br /> Složení:<br /> 400 ml mléka<br /> 400 ml smetany (30%)<br /> 4 žloutky<br /> 200 g krystalového cukru<br /> 1 sáček vanilkového cukru<br /> šťáva z půlky citronu<br /> 150 g borůvek<br /> 10 až 20 g levandule květiny (1 květ je cca 1 g)<br /> <br /> Recept:<br /> Krok 1: začít tím, že na mírném ohni přidáme borůvky, 100 g cukru a šťávu z půlky citronu. Nechte asi 5 minut, to je, když všechny borůvky prasknou. Poté vymačkejte borůvky a nechte sirup vychladnout. <br /> <br /> Krok 2: Dejte na mírném ohni, 400 ml mléka a 400 ml smetany a přidejte květy levandule. Nevařte, stačí zahřát směs po dobu 5 minut a pak vypněte plotnu a nechte aby se to louhovalo přibližně 10 minut, zatímco vy děláte krok 3.<br /> <br /> Krok 3: V samostatné misce rozšleháme spolu 4 žloutky, 100 g zbytek cukru, 1 sáček vanilkového cukru a 2 až 3 lžíce mléka. Šleháme až se stane směs bílá a krémová.<br /> <br /> Krok 4: vyndejte květy levandule z mléka + krém směsi a přidejte v malých dávkách tuto směs na vejce + cukr. Mýchat neustále, protože nechceme aby vejce se uvařily. Přidejte k této směsi ten sirup z borůvek.<br /> <br /> Pokud nemáte stroj na zmirzlinu, pak postupujte podle kroku 5:<br /> Krok 5: nalijte zmrzlinu do plastové nádoby a nechte vychladnout 1 hodinu. Potom zavřete víčko plastové nádoby a dát do mrazáku 4 hodiny (záleží na vašem mrazákeu). Když jste připraveni servírovat, zkontrolujte hmotnost zmrzliny. Pokud je příliš tvrdá, nechte na pult několik minut a pak to servírujte.<br /> <br /> Pokud máte stroj na zmrzlinu, pak postupujte podle kroku 6:<br /> Krok 6: dejte zmrzlinu směs po dobu 2 hodin do lednice. Potom postupujte podle pokynů svého stroj na zmrzlinu.<br /> <br /> Bon Appetit !!!
-