varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ PRAVÍ ITALSKÝ RECEPT GNOCCHI AL FORNO (ZAPEČENÉ NOKY), JAK VYROBIT DOMÁCÍ GNOCCHI

Majkl miluje italskou kuchyni. Spojuje evropské ingredience s středomořském chutě. V tomto receptu, Majkl připravuje domácí noky z brambor a používá je v úžasné recept noky al Forno.<br /> <br /> Ingredience pro 6 osob: 1 kg brambor, 150 g mouky, 1 lžička soli, 2 velké žloutky.<br /> Vložte brambory do hrnce se studenou vodou (ne oloupejte brambory) a vařit brambory na asi 20 minut až budou měkké. Zatímco teplé, oloupeme každou bramboru pomocí utěrku tak, aby jste se nespálily. Dát mouku na vaší pracovní ploše. Protáhněte horké brambory přes brambor frajera (nepoužívejte mixér). Osolíme, a přidáme žloutky, a spracujte to těsto ručně. Brzy bude tvořit krásný těsto, které nelepí. Udělejte si malou dávku těsta a rolujte to těsto tak aby se Vám vytvořila dlouhá nudle. Použijte Hrubá Mouka, aby při rolování se Vám to těsto nelepilo. Průměr nudle má být cca 2 cm. pak vzít nůž a řez nudle na menší kousky cca 2,5 cm dlouhé.<br /> Každou noky udělejti z ní kouli a pak se vidlice udělat pěkný tvar, tvar noky.<br /> <br /> Vařit vodu a přidat malou dávku noky najednou (asi 20 ks). Za minutu se noky začnou plavat. Vařit, zatímco plovoucí po dobu jedné minuty. Pak vindat z horké vody. Pokud nebudete ti noky použít ihned v jídlu, okamžitě dát noky do studené vody a mužete je nechat v lednici přikrité na příště.<br /> <br /> Gnocchi al Forno:<br /> Složení: 200 g sýra fontina nebo polotvrdé sýry, jako beafort, nebo dokonce Gouda funguje dobře. Majkl také přidá 50 g sýru gorgonzola, a 75 gramů sýra Parmasean. Máslo 50 g a 10 listy šalvěje. Také přidejte 4 větvičky saturajka. Solit podle chuti, ale pozor, protože sýry jsou slané samy o sobě.<br /> <br /> V pánvi na mírném ohni, přidáme 1/2 lžíce slunečnicového oleje, přidáme máslo. Nechte ho roztavit a přidejte bylinky. Pak přidejte noky přímo z vařící vody. Nemíchejte, počkejte několik minut, než noky udělat pěkný zlatou kůrku. Pak přidáme sýry. Dát do předehřáté troubě při teplotě 220 ° C po dobu 5 až 10 minut. Odebrat když strouhaný parmasean se změnil na světle zlaté.<br /> <br /> Buon Appetito
-