RECEPT NA NEJCHUTNĚJŠÍ PALAČINKY (FRANCOUZSKÉ CRÊPES), S NUTELOU, SÝR A ŠUNKA, NEBO MARMELÁDA...
Palačinky jsou jednoduché na přípravu a chutné. To je důvod, proč je Majkl miluje. Co může být lepší, než se probudit na víkend a začít den s chutními a domácími palačinky. Nebo v odpoledních hodinách, když je chuť na sladké, udělat si palačinku s Nutella.<br />
Ingredienty pro 10 palačinky: <br />
2 čerstvá vejce <br />
1/2 litru čerstvého mléka <br />
225 g hladké mouky <br />
<br />
Smíchejte vejce a mléko, přidejte jednu polévkovou lžíci mouky najednou, zatímco šleháme s elektrickým nebo ručním šlehačem. Chceteli získat správné konzistenci těsta, projít šlehač pomalu směsi a pokud uvidíte stopy, které stojí za metla, pak máte tu správnou konzistenci. <br />
<br />
V nonstick pánev na mírném ohni, přidáme 1/2 lžičky másla (používané hlavně pro chuť) a přidejte jednu odměrku z palačinkového těsta. Otočte pánev ve všech směrech tak, aby se těsto rovnoměrně šíří kolem pánve, zajistit, aby tloušťka této crêpe byla velmi tenká. <br />
Necháme asi minutu z jedné strany, otočíme krep, přidejte své oblíbené zálivky, a pak složit, a sloužit. <br />
<br />
Bon Appetit!