Majkl nám ukazuje, v tomto videu, jak se co nejlépe domácí pesto omáčkou. Není nic lepšího, než si vytvořit svůj vlastní omáčkou pesto, podle chuti bije zdaleka pestem, které si koupíte v obchodech.Recept je velmi jednoduché.<br />
<br />
Složení:<br />
200g lístky bazalky<br />
5 stroužků česneku<br />
40 g piniových oříšků<br />
300 ml extra panenského olivového oleje<br />
50 g strouhaného sýra parmesean<br />
50 g strouhaného sýra pecorino<br />
1 čajová lžička mořské soli<br />
<br />
Majkl doporučuje použití mramorové moždíř s dřevěnou paličkou namísto elektrickým mixérem, protože mixér by mohl vytvořit hořkou chuť.<br />
Začněte tím, drcením česnekem a sůl, přidáme piniové oříšky. Rozdrtíme. Poté postupně přidáme listy od bazalky, a přidejte trochu oleje, aby se drcení zjednodušilo. Pak se přidá olej a udržet na míchání, dokud se olej dostane ve směsi s ostatními složkami. Poslední, přidejte sýr. Dejte ve skleněné nádobě, pokrytí horní části pestem s 1/2 cm oleje, aby se zabránilo pesto od oxidace.<br />
Pesto vydrží v lednici po dobu asi 2 týdny, nebo můžete to zmrazit.<br />
Dobrou Chuť !!!