varte s majklem

Tip a recept od Majkla: jak si jednoduše vyrobit domácí bazalkové pesto

Majkl nám ukazuje, v tomto videu, jak se co nejlépe domácí pesto omáčkou. Není nic lepšího, než si vytvořit svůj vlastní omáčkou pesto, podle chuti bije zdaleka pestem, které si koupíte v obchodech.Recept je velmi jednoduché.<br /> <br /> Složení:<br /> 200g lístky bazalky<br /> 5 stroužků česneku<br /> 40 g piniových oříšků<br /> 300 ml extra panenského olivového oleje<br /> 50 g strouhaného sýra parmesean<br /> 50 g strouhaného sýra pecorino<br /> 1 čajová lžička mořské soli<br /> <br /> Majkl doporučuje použití mramorové moždíř s dřevěnou paličkou namísto elektrickým mixérem, protože mixér by mohl vytvořit hořkou chuť.<br /> Začněte tím, drcením česnekem a sůl, přidáme piniové oříšky. Rozdrtíme. Poté postupně přidáme listy od bazalky, a přidejte trochu oleje, aby se drcení zjednodušilo. Pak se přidá olej a udržet na míchání, dokud se olej dostane ve směsi s ostatními složkami. Poslední, přidejte sýr. Dejte ve skleněné nádobě, pokrytí horní části pestem s 1/2 cm oleje, aby se zabránilo pesto od oxidace.<br /> Pesto vydrží v lednici po dobu asi 2 týdny, nebo můžete to zmrazit.<br /> Dobrou Chuť !!!
-