Majkl ukazuje, v tomto videu, jak se peče vlastní chléb doma. Je to jednoduché, zdravé a chutné. Postupujte podle pokynů v tomto videu, a budte jisti že uspějete, i když je to poprvé, co děláte svůj vlastní domácí chléb.<br />
<br />
Složení:<br />
500 g hladké mouky (můžete i použít častečně jiné mouky)<br />
300 ml teplé vody<br />
1 lžíce cukru nebo 1 lžíce sirupu (Majkl používá rohovník sirup)<br />
30 g čerstvého droždí<br />
1 lžíce olivového oleje<br />
1 kávová lžička soli<br />
<br />
Spuštění Kvasinky: ve skleněné mísy, přidáme teplou vodu, droždí, cukr a jednu lžíci mouky, dobře promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a dejte na teplé místo. Majkl rád používá peci při teplotě 45 ° C<br />
Po asi 57 minuty, promíchejte ve velké míse, zbývající teplou vodu, sůl, olej, droždí uvedení do provozu (které by měly mít zdvojnásobil objem teď) a dobře promíchejte. Pak přidejte mouku v dávkách a dobře promíchejte. Pak přeneste těsto na vaší pracovní ploše a pracovat těsto rukama, až budete mít hladké pružné těsto.Těsto by mělo být trochu lepkavé. Přeneste těsto do velké skleněné mísy a přikryjte potravinovou fólií. Dejte na teplém místě po dobu 45 minut, nebo dokud těsta zdvojnásobí objem.<br />
Punch těsto odstranit vzduch z ní, a míchat těsto a udělat kouli z toho. Dát do chleba koše a pokrýt opět s přilnavou fólií a necháme asi 15 minut tak, aby se těsto zvedá až k okraji koše.<br />
Otočte těsto na plech a dát do železné pánvi. Břitvou nožem, aby se kříž v horní části těsta a přiklopíme pokličkou s víkem. Převod do studené trouby, pak zase z více než na 245 ° C a nechte 45 minut (ne otevřít, nekontrolují těsto).<br />
Dobrou chuť !!!