varte s majklem

Majkl Express: Nejchutnější a nejlehčí recept na crème brûlée

La crème brûlée je velmi chutný dezert a jednoduché udělat. Tento recept je specielně jednoduché, protože se jedná o způsob beztrouby a trvá asi 5 až 10 minut na přípravu.<br /> Suroviny na 5 porcí:<br /> 375 ml smetany<br /> 4 žloutky<br /> 1 vanilkový lusk (nebo 1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 malý sáček vanilkového cukru)<br /> 100 g krystalový cukr<br /> Pro "brûlée", budete potřebovat 5 polévkové lžíce hnědého cukru a butanu hořákem (nebo můžete použít troubu s funkcí gril).<br /> Dát smetanu do hrnce, přidáme polovinu cukru, vanilka (rozdělte vanilkový lusk na polovinu, odstraňte vnitřní strukturou a přidejte do krému). Přiveďte směs k varu. jakmile to jen začít vařit, odstranit z tepla.<br /> V misce, přidáme žloutky a druhou polovinu cukru a šleháme s metličkou až ta směs zbělá.<br /> Přidejte horkou smetanu do blanšírovanou vaječné žloutky, lžíci po lžičkou na začátku a šlehejte energicky, dokud jste mísí všechny krém.<br /> Vrátit smetanu a vaječné směsi do hrnce a vaříme jej při šlehání rázně. Za minutu, první bublina jevit jako to začne vařit. Ihned vyndat z tepla a nalijte do další čisté mísy, a ělohejte ještě 20 sekund aby vychladnul krém.<br /> Nalijte do malých pečicí formičky na crème brûlée a dát do lednice alespoň po dobu 1 hodiny (lepší 2 hodiny).<br /> Odstranit z ledničky, přidá se 1 polévková lžíce hnědého cukru do horní části krému, a s hořákem zkaramelizujeme cukr. Pokud nemáte hořák, můžete umístit pečicí formičky do předehřáté trouby na 200 stupních Celsia, s funkcí Gril (silný teplo z nahoře). Za 2 až 3 minuty budete mýti zkaramelizované hnědý cukr.<br /> Dobrou chuť!
-