La crème brûlée je velmi chutný dezert a jednoduché udělat. Tento recept je specielně jednoduché, protože se jedná o způsob beztrouby a trvá asi 5 až 10 minut na přípravu.<br />
Suroviny na 5 porcí:<br />
375 ml smetany<br />
4 žloutky<br />
1 vanilkový lusk (nebo 1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 malý sáček vanilkového cukru)<br />
100 g krystalový cukr<br />
Pro "brûlée", budete potřebovat 5 polévkové lžíce hnědého cukru a butanu hořákem (nebo můžete použít troubu s funkcí gril).<br />
Dát smetanu do hrnce, přidáme polovinu cukru, vanilka (rozdělte vanilkový lusk na polovinu, odstraňte vnitřní strukturou a přidejte do krému). Přiveďte směs k varu. jakmile to jen začít vařit, odstranit z tepla.<br />
V misce, přidáme žloutky a druhou polovinu cukru a šleháme s metličkou až ta směs zbělá.<br />
Přidejte horkou smetanu do blanšírovanou vaječné žloutky, lžíci po lžičkou na začátku a šlehejte energicky, dokud jste mísí všechny krém.<br />
Vrátit smetanu a vaječné směsi do hrnce a vaříme jej při šlehání rázně. Za minutu, první bublina jevit jako to začne vařit. Ihned vyndat z tepla a nalijte do další čisté mísy, a ělohejte ještě 20 sekund aby vychladnul krém.<br />
Nalijte do malých pečicí formičky na crème brûlée a dát do lednice alespoň po dobu 1 hodiny (lepší 2 hodiny).<br />
Odstranit z ledničky, přidá se 1 polévková lžíce hnědého cukru do horní části krému, a s hořákem zkaramelizujeme cukr. Pokud nemáte hořák, můžete umístit pečicí formičky do předehřáté trouby na 200 stupních Celsia, s funkcí Gril (silný teplo z nahoře). Za 2 až 3 minuty budete mýti zkaramelizované hnědý cukr.<br />
Dobrou chuť!