varte s majklem

Nejlepší recept na Pizza Burger, idealní recept pro gurmány

Majkl miluje pizzu a on také miluje hamburgery. Co je skvělý nápad, kombinovat těchto dvou super jídla: a máme PizzaBurger.<br /> <br /> Ingredience:<br /> Burger (4 velké hamburgery):<br /> 500 g hovězího masa gound (max 20% tuku)<br /> 50 ml studené vody<br /> 1 cibule strouhaná<br /> 1 lžíce česnekovým práškem (nebo 1 stoužek stouhané)<br /> 1 lžička soli<br /> 1 lžička pepře<br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience a necháme odležet asi 30 minut na kuchyňské lince (teplota masa ma být teplota pokoje).<br /> <br /> Těsto na pizzu:<br /> 500 g hladké mouky<br /> 20 g čerstvého droždí<br /> 1 lžíce cukru<br /> 1 lžička soli<br /> 2 lžíce olivového oleje<br /> 2 lžíce bílého jogurtu<br /> 200 ml teplé vody<br /> Postupujte podle pokynů ve videu, jak se dělá nejlepší těsto na pizzu od Vařte s Majklem.<br /> <br /> V pánvi, přidejte polévkovou lžíci slunečnicového oleje, a dát těsně pod maximálním tepla. Jakmile pánev je horká, rozdělte masa na 4 stejných částí, a tvoří hamburger. Prstem, uděláme dolík ve středu hamburger, bude to bránit hamburger aby se nezmenšil při smažením nebo grilováním a také zabraní aby se nevytvořil vrchol y masa. Maso dáme na rozpálené pánvi a smažíme po dobu 3 až 5 minut na každé straně. Nezatlačte se stěrkou na maso, když smažíme, to pustí šťávy ven ze hamburger, což není co chceme. Chceme šťavnatý hamburger. Po obracející hamburger na druhé straně, a smažení po dobu 3 minut, a pak vyndáme z pánve, a umístit na talíři. Přikryjte maso s alobalem.<br /> Tip: když se smaží hamburgery, nemáte naplnit pánev, maximálně 2 burgery. Jinak budeme vařit a né smažit ti burgery.<br /> <br /> Jakmile se těsto na pizzu zdvojnásobí ve velikost, Těsto rozdělte na čtyři stejné části. S válečkem, vytvoříme pizza kruh. Tloušťka by měla být cca 1/2 cm.<br /> <br /> Ve středu těsta, umístit plátek sýra (čedar, Eidam, gouda...sýr co preferujete), pak přidejte plátek cibule, plátek rajčete, 2 plátky předem smaženou slaninu, přidáme hamburger, a pak zase slanina, pak rajčata, cibule a pak, pak sýr. Zavřete hamburger jako kdyby jste zavření calzone, odstranění nadbytečných těsto (nezdvojujte vrstvy těsta protože nebude mít vařené vnitřní).<br /> Předehřejte slunečnicoví olejv hluboké pánvi (asi 4 cm hluboká vrstva oleje), nebo můžete použít fritézu. Zahřívá se na olej těsně pod značkou maxima, přidejte pizza kapsu do horkého oleje (budete vědět, olej je připraven na smažení, když umístíte dřevěnou hůl do oleje a okamžitě se spoustou malých bublinek začít tvořit kolem dřeva). Smažit po dobu 1 až 1,5 minuty z každé strany (těsto bude tmavě zlaté). Pak vyjměte a jste připraveni sloužit.<br /> Podáváme se salátem jako příloha, nebo můžete servírovat s cibulovými kroužky, nebo hranolky.<br /> Dobrou chuť!
-