varte s majklem

Grilované kuřecí burgry

Příprava

Není nic lepšího, než si zpříjemnit léto grilovaným kuřecím hamburgrem. Jak udělat úžasný hamburger za použití vynikajících ingrediencí: čerstvě upečené buchty, domácí BBQ omáčky, grilovaných kuřecích prsou (nebo grilovaných krutích prsou). Přidáme trochu grilovaného ananasu, křupavé proužky slaniny. Recept je velmi jednoduchý, stačí postupovat podle pokynů uvedených na videu.

Marináda

Smícháme si všechny ingredience na marinádu, vložíme do zapínacího sáčku, do kterého dáme kuřecí prsa, promícháme a protřepeme, po uzavření sáčku dáme do lednice po dobu nejméně 12 hodin.

 Domácí BBQ omáčka

Smícháme si všechny ingredience do mísy, přidáme je do hrnce a přivedeme je k varu na nižší teplotu a vařte 5 minut. Pokud potřebujete, aby barbecue omáčka, byla více sladká, přidejte med a promíchejte. Přendáme barbecue omáčku do sklenic, dáme do lednice . Jednu hodinu před grilováním, vyndáme marinované kuřecí maso a po hodině můžeme grilovat. Grilujeme 4 až 5 minut na každé straně. Odstraníme z grilu a dáme do nádoby a tu přikryjeme na pět minut folií nebo alobalem . Tento proces umožní, aby šťáva v kuřecích prsou setrvala. Pak nakrájíme kuře na 1,5 cm proužky. Majkl doporučuje upéct čerstvé housky na hamburger. Nebo alespoň použít některé vanami buchty, namočte vodou ze všech stran, a dáme je do grilu po dobu 2 až 3 minuty z každé strany . Sestavte kuřecí burger jako Majkl :)

Dobrou chuť !!


 

-