varte s majklem

Thajské zelené kari s kuřecím masem

Příprava

Curry pasta
Dáme si všechny sušené přísady do woku a opražíme při střední teplotě. Jakmile se zelenina opraží, použijeme buď mixér a namixujeme všechny ingredience, včetně tekutých složek. Také můžeme použít tradiční metodu paličky a hmoždíře. Vznikne nám curry pasta .

Kuřecí kari
Do pánve wok si dáme olej a necháme rozehřát na mírném stupni. Přidáme 2 velké tablesoons na kari pastu a necháme v teple, olej ten zahřívá pastu . Tento proces bude extrahovat všechny chutě z pasty do oleje . Přidáme kuřecí kostky a obalíme je pastou. Jakmile kuře začne bělat, přidáme kokosové mléko a čekáme, až se začne vařit. Udržujeme teplo na střední teplotě a následně přidáme všechnu zeleninu a zbytek ingrediencí. Vaříme po dobu 5 až 10 minut. Pamatujte si, že toto jídlo je o křupavé zelenině a né o převařené zelenině.

Vypneme plotnu a přidáme čerstvé listy bazalky .

Tento pokrm je ideální podávat s jasmínovou rýží .

Bon Appetit !

-