varte s majklem

Alpské knedlíky s vanilkovým krémem

Příprava

Začneme přípravou těsta. Nejprve si připravíme čerstvé droždí s teplým mlékem a pořádně rozmixujeme společně s cukrem a jednou lžící mouky a dobře promícháme. Zakryjeme fólií a dáme na teplé místo asi na 5 minut.  Mezitím smícháme ve velké míse vejce společně s rozpuštěným máslem ( rozpustíme v mikrovlnné troubě), přidáme sůl a dobře promícháme. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přidáme jej do vaječné směsi. Nyní přidáváme postupně mouku. Pořádně promícháme a ujistíme se zdali se těsto krásně spojí. Aby se nám těsto dobře spojilo, musíme ho hnětat  cca  2 minuty. Zakryjeme těsto fólií a opět  jej dáme na teplé místo, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (asi půl hodiny).

Poté co těsto zdvojnásobí svůj objem, tvoříme z vyváleného nelepivého těsta kolečka. Těstová kolečka  plníme džemem. Naplněné knedlíky necháme odpočinout pod fólií či utěrkou cca 15minut . Až poté můžeme vkládat do hrnce s vodou cca na 20minut.

Vanilková omáčka

Připravit vanilkovou omáčku je naprosto jednoduché. Stačí pouze přidat vanilku do mléka společně s cukrem a solí a přivedeme takto ochucené mléko k varu. Necháme vychladnout cca po dobu 2 minut. Poté přidáváme do mléka žloutky. Pořádně promícháme směs , především vajíčka. Poté směs vrátíme do hrnce a na mírném ohni mícháme, dokud směs nezhoustne. A máme hotovou vanilkovou směs.

Finální příprava

Hotové knedlíky můžeme servírovat do hlubokého talíře, polít je naběračkouvanilkové omáčky a posypat mákem .

Dobrou chuť!!!

-