varte s majklem

Langoše

Příprava

Těsto

V okamžiku, kdy se ve směsi začnou tvořit bublinky, smícháme ji s olivovým olejem, jogurtem a půl litrem teplé vody. V jiné míse smícháme kilogram mouky se lžičkou soli. Mouku pomalu přisypáváme do směsi kvásku, až nám vznikne těsto, které rukama zpracujeme na válu posypaném trochou mouky. Z těsta vyrobíme kouli, jejíž kraje přehneme do spod, aby nám na vrchu vznikl hladký bochánek. Vnitřek nejlépe skleněné mísy polijeme olivovým olejem, vložíme bochánek a potřeme ho taktéž olivovým olejem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ho nabobtnat na teplém místě, stačí cca půl hodiny.
V okamžiku, kdy se nám jeho objem zdvojnásobil, části těsta o hmotnosti 250g opět zpracujeme na menší bochánky (stejně jako u předchozího těsta), vložíme na plech a dalších 15 minut necháme v teple ležet.

Vytvoříme si placičky ,které proťukáme prsty a pak smažíme v rozehřátém oleji na pánvi. Smažíme z obou stran. Vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou.

Liptauer

Utřeme si česnek s olivovým olejem. Touto směsí si potřeme langoše a navrh dáme zakysanou smetanu a ozdobíme rajčaty nebo jarní cibulkou.

Tzatziky 

Smícháme všechny ingredience a klademe na langoše. Zdobíme dle chuti

Pro více variant se můžete inspirovat ve videonávodu

Dobrou chuť

-