varte s majklem

Alpský knedlík s vanilkovým krémem

Příprava

Začneme přípravou těsta. Nejprve si připravíme čerstvé droždí s teplým mlékem a pořádně rozmixujeme společně s cukrem a jednou lžící mouky a dobře promícháme. Zakryjeme fólií a dáme na teplé místo asi na 5 minut. Já používám více než na 45°C. Mezitím smícháme ve velké míse vejce, společně s rozpuštěným máslem (v mikrovlnné troubě), přidáme sůl a dobře promícháme. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přidáme jej do vaječné směsi. Nyní přidáváme postupně mouku. Pořádně promícháme a ujistíme se zdali se těsto krásně spojí, na to aby se nám spojilo, musíme ho zpracovávat cca 2 minuty. Zakryjeme těsto fólií a dáme jej na teplé místo, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (asi půl hodiny). Do té doby si můžeme připravit vanilkovou omáčku . Stačí pouze přidat vanilku do mléka společně s cukrem a solí a přivedeme mléko k varu. Necháme vychladnout cca po dobu 2 minut. Poté přidáváme do mléka žloutky. Pořádně promícháme směs především vajíčka. Poté směs vrátíme do hrnce a na mírném ohni mícháme dokud směs nedosáhne husté konzistence. A máme hotovou vanilkovou směs. Poté co těsto zdvojnásobí svůj objem, tvoříme z vyváleného nelepivého těsta kolečka. Těstová kolečka poté následně plníme džemem. Naplněné knedlíky necháme odpočinout pod fólii či utěrkou cca 15minut. Až poté můžeme vkládat do hrnce s vodou cca 20 minut.A můžeme servírovat do hlubokého talíře, polijeme naběračkou vanilkové omáčky a posypeme mákem .

Dobrou chuť!!!

-