Caesar salát :<br />
1 čerstvé a křupavé římský salát<br />
Pro dresing , budete potřebovat :<br />
2 žloutky (nebo , pokud nechcete syrové žloutky , použijte 2 polévkové lžíce z vás oblíbené majonézou )<br />
2 stroužky česneku<br />
2 ančovičky ( nebojte, nebudete ochutnat ryby )<br />
1 lžíce dijonské hořčice<br />
šťáva z půlky citronu<br />
1 lžička Worcestershire omáčky<br />
3 velké lžíce strouhaného parmazánu<br />
4 až 5 polévkových lžic extra panenského olivového oleje<br />
<br />
V misce , přidáme žloutky ,hořčici a začít šlehání . Během šlehání , přidejte kapku po kapce,extra panenský olivový olej . když budete mít hustou texturu ( asi 3 minuty konstantní šlehání ), přidáme citronovou šťávu , ančovičky , a pak parmezán . Dejte do lednice a vyjměte z lednice minutu před podáváním .<br />
<br />
Pro krutony , budete muset nakrajet na 2x2 cm kostky 1 bageta nebo ciabatta, přidáme sůl , 2 velké lžíce provensálským kořením a 56 lžíce extra panenského olivového oleje . Smíchejte dohromady a dát na plech v předehřáté troubě při 190 ° C po dobu asi 10 minut .<br />
<br />
Pro servirovaci skorapka :<br />
smíchejte 100 g bílé mouky , 100g kukuřičnou mouku , 1 sáček kypřícího prášku do pečiva , 100 ml teplé vody , 1 vaječný bílek , 3 polévkové lžíce olivového oleje . Smíchejte všechny přísady a s válcem , aby se plochý těsto asi 25 cm v průměru. Pridejte trochu mouky aby se Vám to nelepilo . Vemte forma na bábovka , otočit vzhůru nohama , zakryjeme formu s pecici papir nebo voskový papír a položíme nato to těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C po dobu 10 až 15 minuty , až skořápka bude tvrdá.<br />
<br />
Cajunské kuřecí nudličky: <br />
Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé proužky asi 2x2 cm tlustý. Přidat kuřecí nudličky do velké mísy, 50 ml sójové omáčky a 50 ml studené vody a nechat marinovat. <br />
Pro cajunské směsi, budete potřebovat: <br />
1 polévková lžíce uzené papriky <br />
1 lžička kajenský pepř <br />
1 lžička chilli papričkou <br />
1 polévková lžíce sušeného tymiánem, <br />
1 lžička namletý římský kmínu <br />
1 lžička soli. <br />
Smíchejte všechny ingredience. Přidejte 100 g bramborového nebo kukuřičného škrobu. Dobře promíchejte. <br />
<br />
Přidat tuto směs na marinování kuřecím masem. <br />
Osmažte na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Kuřecí bude stmívat, protože sojové omáčky. <br />
<br />
Nakrájejte římský salát na 2 cm proužky, dát do servírovací skořápky, přidáme krutony, přidejte Caesar dresink, nastrouháme trochu navíc parmazánem. Uplně nahoru přidáme cajunské kuřecí nudličky. <br />
<br />
Bon Appetit !!!