varte s majklem

Tapas -španělské jednohubky

Příprava

1. Gambas al Allijo

Plotnu zapneme na maximum. Do pánve nalijeme víno, přidáme cibuli, petržílku a krevety. Vaříme 2 až 3 minuty. Krevety vyndáme na talíř a omáčku vylijeme z pánve. Omáčku nevyhazujeme, ale můžeme ji normálně sníst. Pánev dáme znovu na plotnu, nalijeme do ní olivový olej a osmažíme na něm krevety. Nakonec přidáme česnek, aby se nespálil.

2. Patatas Bravas

Brambory vaříme 5 minut. Než se brambory uvaří připravíme si omáčku. Plotnu zapneme na střední teplotu. Do pánve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, salám a česnek. Úplně nakonec přidáme rajčatové pyré. Vše rozmixujeme. Nakonec ještě osmažíme uvařené brambory.

3. Chorizo Frito

Chorizo nakrájíme na plátky a smažíme ho cca 1 minutu z každé strany. Podáváme s plátkem citrónu.

4. Pollo al Allijo

Kuře osmažíme na slunečnicovém oleji. Přilijeme bílé víno. Přiklopíme a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne spojením vína a oleje omáčka.

5. Alioli

Všechny ingredience smícháme dohromady a mixujeme v mixéru, dokud nevznikne majonéza. Zdobíme nasekanou petržílkou.

Ke všem tapas nesmíme zapomenout naservírovat španělský chléb

-