Příprava
Maso
Maso nakrájíme na kostky cca 3 cm velké. Všechny ingredience na marinádu si smícháme a necháme maso marinovat přes noc. Chuť masa bude neodolatelná, pokud budeme marinovat po dlouhou dobu. Maso bychom měli nechat marinovat minimálně 2 hodiny před grilováním. Pokud použijeme dřevěné špejle, budeme je muset namočit alespoň na 1 hodinu před grilováním do vody. Tím zabráníme aby nám dřevo neshořelo při grilování. Pro grilování můžeme použít gril nebo program GRIL v troubě. Grilujeme na středním ohnipno dobu přibližně 7 minut z každé strany.
Tzatziki dip
Příprava je velmi jednoduchá. Smícháme si všechny ingredience a dáme je do lednice na 1 hodinu.
Finální příprava
Nicméně, aby jídlo bylo božským zážitkem, doporučuji upéci vlastní čerstvý chléb. Jednoduše postupujte podle pokynů, jak udělat těsto kliknutím na následující odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=MSugd... Servírování souvlaki je jednoduché. Rozmažte 3 lžíce tzatziki na pita chléb, přidejte grilované maso (můžete přidat i čerstvé cibulové kroužky a plátky čerstvých a šťavnatých rajčat, nebo i listy ze salátu).
Bon Appetit!!!