Příprava
Smícháme si všechny ingredience na marinádu a marinujeme vepřovou šunku. necháme odležet na 24 hodin. Když jsme připraveni na grilování, uvážeme vepřovou šunkU, ujistíme se, že kůže pokrývá většinu masa. Zavážeme provázkem tak, aby maso bylo obalené kůží. Provlíkneme skrz kýtu špíz a ujistíme se, že maso je dobře vyvážené kolem špízu. Přikryjeme maso alobalem a dáme na gril (pouze pomalé otáčení motoru).Po dobu co grilujeme, průběžně marinujeme BBQ omáčkou . Nastavíme gril na minimum a grilujeme v alobalu po dobu 1 hodinu. Ideální teplota grilu by měla být 150 C po dobu jedné hodiny, odstraníme krycí fólii a pokračujeme grilováním ještě další hodinu. Můj gril má oheň z boku a měl jsem jen jeden ohřívač zapnutý a udržoval jsem teplotu na 150°C. Pokud máte gril s plamenem ze spoda, můžete umístit pekáč pod maso, aby plameny nespálily kýtu. Chceme, aby se maso pomalu grilovalo na nepřímé teplo. Po skončení grilování (počítejte 30 minut na každých 500 gramů masa). Vyjměte z grilu a nechte odpočinout 15 minut.