varte s majklem

Královské cukroví

Příprava

Necháme rozpustit máslo, přidáme mléko a cukr a pořádně zamícháme. Pak přidáme kvasnice. Opět zamícháme a přidáme hrubou mouku. Přidáváme pomalu, aby se neudělaly hrudky. Stejným způsobem přidáme krupici. Hotové těsto je lehce tuhé. Necháme ho 15 minut odpočinout v teple.

 

Teď připravíme náplň. Smícháme lískové oříšky, mandle, vanilkový cukr a kondenzované mléko, můžeme přidat vánoční koření dle chuti. Dáme na deset minut do lednice.

 

Po deseti minutách vezmeme náplň i těsto a začneme dělat šištičky. Uděláme kuličku náplně a placku z těsta. Kuličku vezmeme, dáme na tu placku těsta a obalíme ji. Až uděláme celý pekáč šišek, dáme do trouby na 220 stupňů a 15 minut.

Poté vyndáme a můžeme cukroví zabalit do obalu. Nachystáme si tedy voskový papír, posypeme ho cukrem, dáme na něj cukroví a tu opět posypeme cukrem. Vezmeme balíček a zavážeme ho na obou stranách stužkou. Finální produkt vypadá jako bonbónek. Před podáváním je necháme minimálně jeden den odpočívat.

Foto-Videogalerie

-