varte s majklem

Anglický Trifle

Postup

Anglické trifle je snadné připravit a je to lahodný dezert. Recept může být upraven pro jakékoliv příležitosti jako je večeře dezert, výroční dezert, svatební dezert nebo vánoční dezert. V tomto videu, Majkl dělá vánoční verzi tohoto dezertu.

Nalijeme mléko do rendlíku a na mírném ohni přivedeme mléko do varu. Zatímco mléko se ohřívá, přidáme vanilku, strouhaný muškátový oříšek, whisky. Jakmile se začnou tvořit bublinky, sundáme z plotny a necháme vychladnout 10 minut. Mezitím našleháme žloutky s cukrem. Jakmile se změní barva na bílou, přidáme škrob, který byste měli smíchat s 6 lžícemi studeného mléka. Smíchejte vše dohromady. Naběračkou přidáme teplé mléko do vaječné žloutkové směsi. Promícháme, pak přidáme směs zpět do rendlíku a na mírném ohni ohřejeme směs až do zhoustnutí. Jakmile začne houstnout přidáme máslo a odstraníme z plotny .

Necháme vychladit po dobu jedné hodiny. Přikryjeme fólií a dáme do lednice na další hodinu vychladnout. Nyní přichází ta zábavná část, vezmeme, servírovací sklenice a dáme na dno asi 1 až 1,5 cm drobků Spekulatius sušenek, přidáme 3 lžíce vanilkového krému, 3 až 4 lžíce čerstvého ovoce a na závěr přidáme 2 další lžičky vanilkového krému a na vrcholek přidáme šlehačku.

Pro dekoraci, posypeme trochou kakaa a ozdobíme skořicovou hvězdou.

Dobrou chuť!

Foto-Videogalerie

-