varte s majklem
Bábovka s jablky a karamelovou polevou

Bábovka s jablky a karamelovou polevou

Ingredience

Bábovka
4 jablka
400 g hladké mouky
400 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička rumu
3 vejce
80 g másla
250 g slunečnicového oleje
1 lžička soli
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1 lžička skořice (nebo můžete použít Pumpkin Spice)

Karamelová poleva
100 g másla
100 g třtinového cukru
3 lžíce smetany na šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Příprava

Bábovka

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme na plotně a na konec všechny ingredience smícháme ve velké míse. Formu na bábovku vymažeme máslem a přelijeme do ní těsto z mísy. Bábovku pečeme v troubě o teplotě 150°C cca 1 hodinu.

Karamelová poleva

Do hrnce na rozehřáté plotně dáme máslo a postupně přidáme cukr, šlehačku a vanilkový extrakt. Polevu vaříme dokud nezhoustne.

Upečenou bábovku polijeme karamelovou polevou.

Dobrou chuť!

-