varte s majklem
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Ingredience

 2 pekáče cukroví (30x40 cm):

300 g hladké mouky

100 g mandlové mouky (bilo žlutá, bez šlupky)

100 g moučkového cukru

200 g másla

1 lžička vanilky

1/2 lžičky mleté skořice

2 žloutky

Citrónová kůra

 Poleva

850 g moučkového cukru

½ lžičky krému tartar

5 velkých vaječných bílků (pasterizované)

Příprava

Začneme tím, že si vezmeme misku, do které rozklepneme dva žloutky a zalijeme teplým máslem z mikrovlnné trouby . Vše pořádně zamícháme a postupně přidáváme ostatní ingredience jako je moučkový cukr, máslo,vanilka, skořice a citrónová kůra, mandle. Na závěr přidáme mouku.Vše pořádně zamícháme .

Hotové těsto dáme na streč fólii a necháme odpočinout v lednici, abychom s ním mohli pracovat.

Po vyndání z lednice dáme těsto na vál a vyválíme tenké těsto. Když máme uváleno, pak už můžeme vykrajovat požadované tvary podle vkusu. Pečeme na 180 stupňů 5 až 10 minut .

Příprava polevy

Smícháme si moučkový cukr s bílky a tartarem elektrickým mixérem a mícháme po dobu 4 až 5 minut.

Rozdělíme si směs do misek a každou si obarvíme potravinářským barvivem podle vkusu .Následně plníme do cukrářského sáčku a zdobíme podle představ.

-