varte s majklem

Tyrolské sýrové knedlíky (Käseknödel)

Ingredience

Příprava

500 g houskového knedlíkového pečiva (na kostičky nakrájené starší rohlíky nebo housky)
400 ml mléka (vlažného)
2 cibule (najemno nakrájené)
20 g másla (na osmažení cibule)
400 g tyrolského horského sýra nebo jiného výrazného sýra (např. Bergkäse, Emmentaler, Eidam – nastrouhaný nebo na malé kostičky)
5 vajec
sůl, pepř, muškátový oříšek
(volitelně) nasekaná petržel nebo pažitka
 

Tyrolské sýrové knedlíky (Käseknödel)

Postup přípravy receptu

Příprava

Nakrájený chléb nebo housky vložte do velké mísy a přidejte na malé kostičky nakrájený sýr. V jiné míse rozšlehejte vejce s trochou mléka, osolte a opepřete podle chuti a touto směsí přelijte sýr s chlebem tak, aby se vše spojilo a vzniklo lepivé těstíčko. Pomocí lžíce nebo rukou tvarujte z těsta menší knedlíky nebo placičky. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a knedlíky smažte ze všech stran dozlatova, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké. Jakmile jsou hotové, nechte je krátce okapat a ihned podávejte — tradičně se hodí s krautsalat (zelovým salátem) nebo jinou čerstvou zeleninovou přílohou.

Dobrou chuť!