varte s majklem

Chick & Puff Pockets (Kuřecí kapsy v listovém těstě)

Ingredience

2 balení listového těsta
2 kuřecí prsa
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného česneku nebo česnekového prášku
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 ml suchého bílého vína
150 ml smetany ke šlehání (33 %)
6 lžic jemně strouhaného parmezánu
6 lžic strouhaného sýra (Eidam, Gouda nebo mozzarella)
5 lžic nasekané čerstvé petrželky
Sůl a čerstvě mletý pepř
Černucha (volitelně, na posypání)

Chick & Puff Pockets (Kuřecí kapsy v listovém těstě)

Postup přípravy receptu

Příprava

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky a obalte je ve směsi z mouky, česneku, oregana, soli a pepře. Mezitím si rozválejte listové těsto a rozložte na něj připravené kousky masa. Zabalte těsto kolem náplně tak, aby vznikly uzavřené kapsy a náplň během pečení nevytekla. Přeneste kapsy na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem, aby se po upečení krásně leskly. Pečte v troubě dozlatova, nejlépe při teplotě kolem 200 °C po dobu asi dvaceti až třiceti minut.

Po upečení nechte kapsy krátce vychladnout, poté je nakrájejte a podávejte. Pro výraznější chuť můžete kuře předem marinovat nebo lehce osmahnout. Dbejte na to, aby těsto bylo dobře uzavřené, a podávejte s lehkým salátem nebo oblíbenou omáčkou.

Dobrou chuť!