varte s majklem

Jahodové Semifreddo

Ingredience

Zrcadlová glazura

100 g vody
180 g cukru
125 g šlehačky
125 g glukózy nebo 150 g slazeného kondenzovaného mléka
100 g bílé čokolády
8 g želatiny
Červené potravinářské barvivo

Semifreddo

250 g jahod
400 g šlehačky
250 g mascarpone (jogurt pro méně tuku)
200 g cukru
10 g želatiny
Kůra z 1/2 citrónu
Šťáva z 1/2 citrónu
Sušenky na Tiramisu 
Dekorace: jahody

 

 

 

Jahodové Semifreddo

Postup přípravy receptu

Příprava

Zrcadlová glazura

Čokoládu nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Na pánev dáme vodu, cukr, šlehačku a kondenzované mléko. Vše uvaříme. Jakmile se směs začne vařit, přidáme ji do mísy s čokoládou. Postupně přidáme i změklou želatinu a cukrářské barvivo. Vše rozmixujeme. Mísu s glazurou přikryjeme streč fólií a dáme do lednice.

Semifreddo

Jahody očistíme a rozkrájíme na menší kousky. K polovině jahodám přidáme citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Zbylou část jahod rozmixujeme s cukrem. Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Rozmixované jahody zahřejeme na pánvi, aby se v nich rozpustil cukr. Přidáme k nim změklou želatinu a mascarpone. Vše rozmixujeme. Dále našleháme šlehačku. Jahodovou směs a šlehačku přidáme do mísy k jahodám s citrónovou kůrou. Vše zamícháme a dáme do silikonové formy. Vršek můžeme poklást sušenkami na Tiramisu. Semifreddo dáme do mrazáku a vyndáme ho 3 hodiny před podáváním.

Finální příprava

Směs na glazuru zahřejeme na 41°C. Pokud v glazuře zůstávají kousky, přecedíme ji přes sítko. Počkáme až teplota glazury spadne na 28°C a polijeme jí Semifreddo.

Dobrou chuť!